Το Περιφερειακό Σχήμα «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» καταδικάζει με όλες του τις δυνάμεις την «κλήση σε απολογία» του νεοεκλεγέντα Περιφερειακού Συμβούλου στην Κεντρική Μακεδονία, Θανάση Αγαπητού. Ταυτόχρονα δηλώνει την ταξική και συντροφική του αλληλεγγύη στον διωκόμενο Περιφερειακό Σύμβουλο.

Ο Θανάσης Αγαπητός είναι επικεφαλής Περιφερειακού Σχήματος «Αντικαπιταλιστική Αριστερά -Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» και καλέστηκε για «ακρόαση και παροχή διευκρινήσεων» την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων μετά από καταγγελία του Α.Τ. Σερρών για «ανάρτηση πανό & αφισών σε μη προβλεπόμενο χώρο».

Η πολιτική αφισοκόλληση, τα πανό και τα συνθήματα στους τοίχους αποτελούν τη δημόσια έκφραση εκείνων που δεν μπορούν (ούτε θέλουν) να κάνουν πολυτελείς προεκλογικές καμπάνιες, που είναι αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκείνων που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν είναι απλά μια εφαρμογή του νόμου από μια «ανεξάρτητη αρχή». Η στάση τους είναι διπλά προκλητική και υποκριτική. Δεν ενοχλούνται τα όργανα της τάξης από τις δεκάδες αφίσες διαφημιστικού περιεχομένου εμπορικών επιχειρήσεων, νυχτερινών κέντρων ή άλλων δραστηριοτήτων. Αυτό που διώκουν είναι η πολιτική αφίσα και το κάλεσμα στο λαό για ενίσχυση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ως αναγκαίο όρο για την ανατροπή των πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

Δεν είναι μια απλή υπερβολή των αστυνομικών αρχών και της «ανεξάρτητης» αρχής. Όλα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επιλεκτική στοχευμένη επιχείρηση και εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα έντασης της καταστολής και κατάργησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο «υπερβάλλων ζήλος» των αστυνομικών αρχών είναι συνέχεια στις δίκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη και αλλού (μεταξύ των διωκόμενων και ο Θανάσης Αγαπητός), είναι συνέχεια του αντι-απεργιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα κοινωνικού εκφοβισμού στη νέα φάση της κανονικότητας των ευρω-μνημονίων για πάντα, που επιβάλλει τρομοκρατία στον αγωνιζόμενο λαό.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του Θανάση Αγαπητού και η ποινικοποίηση της προεκλογικής δραστηριότητας!

Να μπει εδώ και τώρα τέλος στο μηχανισμό των διώξεων και τη βάρβαρη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

OΧΙ στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης – Ελεύθερη διακίνηση των ιδεών!

 

Κοζάνη 3/7/2019

Γραφείο Τύπου ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.