Δεν γνώρισα για τους νεκρούς στο Μάτι είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις διακοπές στο σκάφος. Unfair Τσίπρα: Τι είπε για τη συγγενική σχέση της Κοσιώνη με τον Μπακογιάννη.Λάθος η επικοινωνιακή πολιτική του Πολάκη.

«Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν είναι περασμένα, δεν είναι όμως ξεχασμένα. Μένει να δούμε αν με την παρουσία μου στον ΣΚΑΙ αποκαθίσταται η κανονικότητα», ανέφερε, μιλώντας ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξήγησε για την παρουσία του, στον τηλεοπτικό σταθμό, ότι διεκδικεί την προγραμματική αντιπαράθεση. «Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι θα προσέλθει σε αντιπαράθεση προγραμματική αλλά δεν τήρησε τον λόγο του», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ορισμένες φορές με πλήγμα στην αξιοπιστία, στο κύρος και στην αντικειμενικότητα, υπερβήκαμε τα όρια», επέμεινε πάντως ο πρωθυπουργός για την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη διοίκηση του Σκάι μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του σταθμού με την οποία στοχοποιούσε την κυβέρνηση για το γεγονός.

«Υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερβολές»

«Εν πάση περιπτώσει είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μια».

Όταν οι  δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν την κριτική για «βοθροκάναλα» από υπουργούς της κυβέρνησής του όπως ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε πως «Υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερβολές».

«Ζητήσατε ποτέ να απολογηθούν Καραμανλής και Παπανδρέου;»

«Να απολογηθώ όσο θέλετε, να κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά ζητήσατε ποτέ από τον κ. Καραμανλή να απολογηθεί για τα ελλείμματα που άφησε; Από τον κ. Παπανδρέου που έλεγε λεφτά υπάρχουν;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε πολύ μεγάλα και δύσκολα ζητήματα. Πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Ωστόσο, προσδοκία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού ήταν αυτό να γίνει πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα», ανέφερε για το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα δεν ξεκίνησε να υπάρχει το 2015. Στη χώρα, το 2015, έγιναν εκλογές, για πρώτη φορά με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αυτό δεν έγινε το 2009, ούτε μετά που ο κ. Σαμαράς μας άφησε το 2015 με 28% ανεργία και με άδεια ταμεία. Εγώ είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι θα συγκρουστώ. Μπορεί το παιχνίδι να ήταν στημένο. Πράγματι πήγα σε συμβιβασμό αλλά είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που προσήλθε στις κάλπες με πλήρη επίγνωση της κατάστασης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που υπογράμμισε ότι οι επιλογές που έκανε ήταν πολύ δύσκολες, αλλά η χώρα σήμερα είναι εκτός προγράμματος.

«Ο κ. Σαμαράς δεν ολοκλήρωσε την 5η αξιολόγηση»

Ιδίως για την 5η αξιολόγηση, είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεν την ολοκλήρωσε, επέσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διότι στο μυαλό του είχε το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» η οποία θα προκαλείτο και λόγω των άδειων ταμείων που παρέδωσε. Θύμισε εξάλλου, ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε καν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός.

Μπορείτε να καταλογίσετε άγνοια κινδύνου αλλά δεν κρύψαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και διαπραγματευτήκαμε σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε ο πρωθυπουργός για τις δραματικές διαπραγματεύσεις το 2015 σημειώνοντας ότι τελικά αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από αυτό το πρόγραμμα που ήθελε να επιβάλει ο Β. Σόιμπλε.

«Η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ»

Για το πόσο στοίχισε το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. και το 2014 ήταν στα 178 δισ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισ.», είπε αλλά δεν αρνήθηκε ότι, εκείνες τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις με κόστος πολιτικό για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη «και την πλήρωσα» αλλά απέφυγε να πει αν την πλήρωσε και ο κόσμος.

Τι είπε για φορολογία και Ελληνικο

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη φορολογία. «Το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μεσαία τάξη έχασε ετησίως 5.300 ευρώ από το εισόδημά της από το 2010 έως το 2015. Από το 2015 έως το τέλος του 2017, υπάρχει επιστροφή 680 ευρώ ετησίως στο μεσαίο εισόδημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στα 300.000 λουκέτα, στη μείωση 40% μισθών και συντάξεων έως το 2015. «Η Ελλάδα το 2015 ήταν μια χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ήταν ηθική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να μην αφήσουμε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να περιθωριοποιηθεί. Το ΔΝΤ ήθελε το μοντέλο της εξαθλίωσης και το αποτρέψαμε», είπε απαντώντας για την αποτελεσματικότητας της επιδοματικής πολιτικής.

«Σήμερα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα, έχουμε 6,3 δισ. από ξένες άμεσες επενδύσεις. Σήμερα ανοίγουν ξανά επιχειρήσεις, στον τουρισμό ανοίγουν παντού ξενοδοχεία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε και στην εμβληματική επένδυση στην Παπαστράτος.

«Είναι άχαρο και άδικο να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα», είπε και ιδίως για το Ελληνικό παρέπεμψε στην λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». «Παραλάβαμε ένα οικόπεδο, και σήμερα έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες με διαρκή αγώνα και έγνοια», είπε για το Ελληνικό.

«Δεν θα σας κάνω τη χάρη να γυρίσω στο 3%»

Για την πολιτική που θα ακολουθήσει όταν θα πάει στην αντιπολίτευση είπε: «Δεν έχω προετοιμαστεί για να είμαι στην αντιπολίτευση, αλλά για να συνεχίσω να κυβερνώ. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική του απόφαση. Δεν θα σας κάνω τη χάρη να γυρίσω στο 3%», είπε απευθυνόμενος στον κ. Παπαχελά. «Μη βιάζεστε, κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι ράβουν ήδη κοστούμια. Ο λαός θα αποφασίσει. Δεν έχω προετοιμαστεί να είμαι στην σντιπολίτευση αλλά για να δώσω μάχη να κερδίσω. Ο λαός θα επιλέξει σε μια κρίσιμη μάχη», υπογράμμισε.

«Δεν ανέχομαι τα σαλόνια που χτίστηκαν με θαλασσοδάνεια»

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μεσαία τάξη λέγοντας πως ‘θέλω να το πω επειδή είναι άδικο να λέτε ότι εγώ είχα ταξική επιλογή να χτυπήσω τη μεσαία τάξη. Δεν την είχαμε. Δεν είμαι στην κορυφή του Ολύμπου, ξέρω τους πρόποδες. Γεννήθηκα και ζω σε γειτονιά της Αθήνας. Εγώ, κυρία Κοσιώνη, δεν ανέχομαι τα σαλόνια που χτίστηκαν με θαλασσοδάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύ δρόμο ακόμη το σκάνδαλο Novartis»

«Πιστεύω ότι τρία ήταν τα μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα, οι εξοπλιστικές δαπάνες, το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου και το πάρτι στο χώρο της υγείας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στο σκάνδαλο της NOVARTIS υπάρχει δρόμος μπροστά».

Ιδίως για τη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι δεν είναι μόνο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και ηθικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πέτυχε τις τιμολογήσεις που ήθελε μεσούσης της κρίσης.
«Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις που ευλόγως μας οδηγούν στο ότι υπάρχει σκάνδαλο», είπε και τόνισε πως όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη. «Πάει πολύ να βρισκόμαστε απολογούμενοι γι΄αυτό το σκάνδαλο εμείς και να μην απαντούν εκείνοι που είχαν την ευθύνη για την προνομιακή τιμολόγηση», είπε και πρόσθεσε πως αν υπήρξε παρέμβαση από κάποιον αυτή έγινε από τους κ.κ. Σαμαρά και Λοβέρδο που στράφηκαν κατά της δικαιοσύνης. «Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι από την κυβέρνηση του, είχαν κατηγορηθεί το 1988 και το 1989 για σοβαρά αδικήματα. Είδατε κανέναν τους να στραφεί κατά της δικαιοσύνης;», είπε και επέμεινε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι καραμπινάτο σκάνδαλο γιατί επωφελήθηκε μια εταιρεία με τρόπο που επηρέασε τις τιμές στην Ευρώπη.

«Υπήρξε την επίμαχη περίοδο σκάνδαλο, υπάρξουν καταθέσεις, mail και ενδείξεις. Έπρεπε ή δεν έπρεπε η δικαιοσύνη να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή; Εμείς θα κάναμε τους φυσικούς δικαστές;», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σέβομαι την άποψη Παυλόπουλου αν και διαφώνησα»

Αναφέρθηκε και στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης και τόνισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση το Σύνταγμα και το νόμο. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι, με βάση το Σύνταγμα, ξεκίνησε η προεπιλογή των δικαστών από τη Βουλή, λίγο προτού λήξη η θητεία τους, και στη διαδικασία συμμετείχαν τα κόμματα. Ακολούθησε προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα αυτό. «Είχαμε υποχρέωση να μην μείνει ακέφαλη η ηγεσία της δικαιοσύνης από την 1η Ιουλίου», είπε και σημείωσε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να συνδράμει σε μια συναινετική επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης όταν εκλήθη, λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τηρήσει στο ακέραιο τη συνταγματική νομιμότητα. Κουβεντιάσαμε παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση τη συνταγματική νομιμότητα. Μου είπε ότι ως εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της νομιμότητας, θεωρεί πως δεν πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης μια βδομάδα πριν από τις εκλογές για να μην γίνει η δικαιοσύνη αντικείμενο αντιπαράθεσης. Σέβομαι την άποψή του αν και διαφώνησα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ποινικός κώδικας δεν έγινε το Μαξίμου»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αποφυλακίσεις τρομοκρατών. «Αναπαράγεται μια ψευδής εντύπωση, ότι εμείς θέλουμε να βγάλουμε έξω το Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα. Ο Ποινικός Κώδικας δεν έγινε στο Μαξίμου ή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχτηκε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή έγκριτων νομικών», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους του Σκάι: «Αναδεικνύετε το θέμα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, και επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι η κριτική σας είναι και άδικη και σκόπιμη».

«Δεν ήξερα για νεκρούς στο Μάτι»

«Όχι μόνο θύμωσα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μια από τις στιγμές όπου το συναίσθημα ήταν συντριπτικό»τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση Παπαχελά για την καταστροφική φωτιά στο Μάτι.

«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μια διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Δεν με ειδοποίησαν για νεκρούς, δεν μου μίλησε κανένας για απώλειες. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω γιατί η φωτιά είναι μεγάλη» είπε.

«Πέρασα από πάνω και είδα πράγματα μια εικόνα τραγική. Βρέθηκε σε μια διαδικασία, από το αεροπλάνο, βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων. Δεν είχα καν εικόνα αν αυτό βγαίνει αυτό σε ζωντανή σύνδεση».

«Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά με ένοιαζε ήταν διαχείριση, με ενδιέφερε τι θα κάνουμε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε η πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Όταν έφυγε η κάμερα μου είπαν, πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί».

«Αυτό που βαραίνει στην δική μου σκέψη, δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Την επόμενη μέρα ζήτησε να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια» πρόσθεσε.

Για τις διακοπές στο σκάφος

Ο Αλέξης Παπαχελάς ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διακοπές με το σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου και είπε συγκεκριμένα: Δεν θυμώνετε με τον εαυτό σας δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας να σας πει ότι είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο για έναν πρωθυπουργό;ο

Ο κ. Τσίπρας αμύνθηκε λέγοντας πως «δεν πήγαν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου και τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του, έχει δικαίωμα να κάνει ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά του όταν του λέει ένας συνεργάτης του σου προσφέρω αυτή την δυνατότητα. Κάποιοι υπέκλεψαν τις φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής και τις πούλησαν έναντι αντιτίμου προφανώς για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός.  Ο ελληνικός λαός ξέρει αν η ζωή μου είναι μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στη χλιδή, αν έχω βγάλει χρήματα από την πολιτική.

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Λάθος η επικοινωνιακή πολιτική του Πολάκη»

«Ο Πολάκης και ο Ξανθός έστησαν στα πόδια του το δημόσιο σύστημα υγείας, ανέσυραν στην επιφάνεια δύσοσμες υποθέσεις. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του Πολάκη. Του έχω πει ότι ο τρόπος που επικοινωνιακά χειρίστηκε διάφορα θέματα είναι κάποιες φορές λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

Τι είπε για την υπόθεση Πετσίτη

«Αν αυτή η κυβέρνηση για το μόνο που έχει να κατηγορηθεί για διαπλοκή είναι ο κ. Πετσίτης είμαι πολύ υπερήφανος. Δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός που να μπορεί να κατηγορηθεί ότι έβαλε το χέρι στο μέλι. Η υπόθεση Πετσίτη αφορά έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε καν θέση συμβούλου υπουργού, ενός ανθρώπου που βρέθηκε για της προσκολλήσεως κοντά στον Νίκο Παππά, στο Μαξίμου μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε, είναι μια υπόθεση θλιβερή, ένας άνθρωπος από φτωχή οικογένεια που βρέθηκε δίπλα στον Νίκο Παππά και προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός αυτό για να πουλήσει γνωριμίες με ανταλλάγματα. Επαναλαμβάνω: αν μετά από 4,5 χρόνια είναι το μόνο που μπορούν να μας κατηγορήσουν εκείνοι που έχουν ελέγξει τους φακέλους μας, είμαι πολύ υπερήφανος».

«Δεν άδειασα κανένα πολιτικό αντίπαλο ή σύντροφο»

«Ούτε έναν δεν άδειασα. Με τον Καραμανλή είναι μια άλλη ιστορία. Ήταν και είναι πολιτικός αντίπαλος, άλλο αν υπάρχει μια ευπρέπεια. Δεν διέρρηξα ποτέ σχέσεις με συμμάχους ή συντρόφους με δική μου ευθύνη. Πολλές φορές ανέχτηκα περισσότερο από όσο πρέπει. Μιλήσατε για τον Βαρουφάκη, για τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου. Αν μπορώ να κριθώ για κάτι είναι γιατί δεν τους είπα πιο νωρίς ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Για τον κ. Καμμένο, η συνεργασία έγινε για να μπορέσει η κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της για να διαπραγματευθεί και να διεκδικήσει. Ήταν αποτέλεσμα όχι μιας κανονικότητας. Το μνημόνιο έφερε μαζί τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Καρατζαφέρη. Διάλεξα αυτόν που ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έβγαινε να πει βάστα γερά Γερούν. Τότε ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος. Όταν φτάσαμε στο Μακεδονικό και συνέπεσε με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια έκλεισε και τυπικά αυτός ο κύκλος. Μιας συνεργασίας που είχε αρχή μέση και τέλος. Δεν τον έριξα από το σκάφος, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος».

Για την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά είπε: «Δεν τον θυσίασα, παραιτήθηκε. Πιστεύω ότι έπρεπε να αντέξει και να παραμείνει. Σε αυτή τη θητεία έχω δύο πολιτικά τέκνα με επώδυνους τοκετούς: την έξοδο από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Υπήρχε πατριδοκαπηλία στο Μακεδονικό»

«Υπήρξε πατριδοκαπηλία. Διχάστηκε η Ελλάδα. Γιατί δεν λέγατε τόσο καιρό ότι υπήρχαν οι επιστολές από το 2005 με τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας; Όταν ήρθαμε εμείς και ολοκληρώσαμε μια διαδικασία δύσκολη που αναγκάσαμε τους γείτονές μας να προχωρήσουν σε συνταγματική αλλαγή, δεχθήκαμε επίθεση. Το βέτο είναι άλλη ιστορία και δεν μπήκε ποτέ. Δεν μέμφομαι τον Καραμανλή αλλά τη Νέα Δημοκρατία που είχε υιοθετήσει τη γραμμή Σαμαρά και έβγαινε και έλεγε ότι η Μακεδονία είναι μία. Στήθηκε μια εθνική σκευωρία για να περάσει η αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία κατώτερη όταν εκείνοι είχαν πιο χαμηλά τον πήχη. Και είχαμε την βοήθεια του Προκόπη Παυλόπουλου για να τους πιέσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση».

 

newsit

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.