Ποιες ημέρες θα λειτουργούν τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην υποβολή των μηχανογραφικών..

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από το υπουργείο και ήδη αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταγράφεται σημαντική πτώση των βάσεων, με το 42,12% να γράφει κάτω από τη βάση.
Το μεγαλύτερο βαθμολογικό «Βατερλώ» καταγράφεται στη Χημεία

Από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και τις ακόλουυθες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Επίσης, ανακοινώνονται στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Δείτε εδώ αναλυτικά (αρχεία excel)

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ  

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ—ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝ.—2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ—ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝ.—2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΕΠΑΛ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΕΠΑΛ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΛ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑ-

ΤΟΛΙΣΜΟΥ

Αριθμός

Υποψηφίων

  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 26180 311 26491
ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 30538 178 30716
ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 24233 195 24428
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΜΟΝΟ) 293 2 295
ΣΥΝΟΛΑ 81244 686 81930

ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΛ

ΤΟΜΕΑΣ Αριθμός

Υποψηφίων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΣΥΝΟΛΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1017 6 1023
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2088 86 2174
ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 225 5 230
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 307 1 308
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ 1131 22 1153
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 1845 54 1899
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 579 1 580
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1555 41 1596
ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ 3771 87 3858
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΜΟΝΟ) 25 25
12543 303 12846

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι καταστάσεις των βαθμολογιών θα αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας, ωστόσο θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη βαθμολογία του ανά μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, από την επόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Οι εκτιµήσεις για τις βάσεις ανά επιστηµονικό πεδίο

Από τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιµα από βαθµολογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, φέτος οι βαθµολογικές επιδόσεις των υποψηφίων είναι χαµηλότερες σε σχέση µε την περσυνή χρονιά, γεγονός που θα επιφέρει πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστηµονικά πεδία εκτός από το 1ο.

Αναλυτικά, η εικόνα έχει ως εξής:

  • 1ο επιστηµονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Το επίπεδο των θεµάτων ήταν περίπου ίδιο µε πέρυσι, συνεπώς οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν αναµένεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις. Και στα τρία µαθήµατα (Λατινικά, Ιστορία και Αρχαία) τα θέµατα ήταν βατά και οι υποψήφιοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως έγινε σε άλλα µαθήµατα. Οι καθηγητές εκτιµούν ότι κατά πάσα πιθανότητα η πορεία των βάσεων δεν θα είναι πτωτική και ότι θα υπάρξουν µικρές αυξοµειώσεις, ανάλογα µε το τµήµα.
  • 2ο επιστηµονικό πεδίο Θετικών Σπουδών: Σε σχολές όπως οι Πολυτεχνικές, Φυσικής, Μαθηµατικών, Χηµείας κ.ά. η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική, δεδοµένου ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων δείχνουν χαµηλές, κυρίως σε Φυσική και Χηµεία. ∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι επιστηµονικές ενώσεις διαµαρτυρήθηκαν έντονα για τη δυσκολία των θεµάτων, επισηµαίνοντας µάλιστα ότι ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε προκειµένου οι µαθητές να λύσουν τις ασκήσεις. Τα Μαθηµατικά ήταν επίσης απαιτητικά, αλλά όχι αξεπέραστης δυσκολίας, άρα οι διακυµάνσεις στις βαθµολογίες δεν θα είναι έντονες συγκριτικά µε πέρυσι. Αλλωστε στο συγκεκριµένο µάθηµα ποτέ οι υποψήφιοι δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν υψηλές επιδόσεις.
  • 3ο επιστηµονικό πεδίο Επιστηµών Υγείας και Ζωής: Οι πολύ αισιόδοξες προβλέψεις µιλούν ακόµη και για πτώση των µορίων στις Ιατρικές Σχολές, συµπεριλαµβανοµένης και αυτής της Αθήνας, που µπορεί να κατέβει από τα 19.000 µόρια. Βέβαια, αυτό δεν σηµαίνει ότι η πτώση θα είναι εντυπωσιακή. Σε κάποιες σχολές θα είναι οριακή, γεγονός όµως που παραµένει θετικό για τους υποψήφιους που στοχεύουν στις υψηλόβαθµες σχολές.
  • 4ο επιστηµονικό πεδίο Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής: Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις οικονοµικές επιστήµες. Η πτώση των βάσεων δεν είναι, όµως, ορατή σε σχολές όπως οι Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές, Λιµενικού και Παιδαγωγικές.

Μηχανογραφικά δελτία 

Τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η συμπλήρωση του θα γίνει τον Ιούλιο και αφού πρώτα οι μαθητές μάθουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στις εξετάσεις.

Μπορούν, λοιπόν να δουν

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017

– το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές  Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.

ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.