Οι δηλώσεις υποβάλλονταν έως το βράδυ της Πέµπτης στη Βουλή και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Πρόθεση συµµετοχής στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου εκφράζουν µε
έγγραφες δηλώσεις τους 23 κόµµατα. Οι δηλώσεις υποβάλλονταν έως το βράδυ της Πέµπτης στη Βουλή και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οπως ενηµέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη, δήλωση υπέβαλαν µε χρονολογική σειρά τα εξής κόµµατα:

Ελλήνων Συνέλευσις (Σώρρας), ∆ηµ. Βεργής-Ελληνες Οικολόγοι, ΟΚ∆Ε, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νέα ∆ηµοκρατία, ΕΕΚ Τροτσκιστές, Ενωση Κεντρώων, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, ΚΚΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (µ-λ), Χρυσή Αυγή, Απόφαση Ανάγκης, Συνδυασµός Ανεξάρτητων Υποψηφίων Υπέρ των ∆ηµοψηφισµάτων Πρωτοβουλίας Πολιτών, ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ, ΜέΡΑ 25, Λαϊκή Ενότητα, Αγροτικό Κόµµα Ελλάδας, Κίνηµα Αλλαγής, ∆ηµιουργία ΞανάΘ. Τζήµερος, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αλλη Ελλάδα.

Ταυτόχρονα υποβλήθηκαν στα Πρωτοδικεία οι δηλώσεις συµµετοχής από υποψήφιους βουλευτές προκειµένου στη συνέχεια να γίνει η ανακήρυξη των υποψήφιων συνδυασµών. Η ανακήρυξη των συνδυασµών που θα λάβουν τελεσίδικα µέρος στις εκλογές πρέπει να γίνει από τον Αρειο Πάγο έως την ερχόµενη Τρίτη 25 Ιουνίου. Κάθε συνδυασµός µπορεί να κατεβάσει συνολικά 433 υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας, έναντι 425 που ήταν το ανώτατο όριο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2015.

Η αύξηση του ανώτατου αριθµού οφείλεται στην κατάτµηση της Β’ Αθηνών και του Υπολοίπου Αττικής, που «έσπασαν» σε πέντε κοµµάτια. Τον Ιανουάριο του 2015 συµµετείχαν στις εθνικές εκλογές 23 κόµµατα, τον Σεπτέµβριο του ιδίου έτους 20, ενώ ο µεγαλύτερος αριθµός της πρόσφατης περιόδου είχε καταγραφεί τον Μάιο του 2012, µε τη συµµετοχή 32 συνδυασµών.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχαν υποβ άλει δήλωση συµµετοχής 49 κόµµατα, αλλά τελικώς ανακηρύχθηκαν 40. Μεταξύ των εννέα κοµµάτων που «κόπηκαν» ήταν και τρία από αυτά που ζητούν τώρα συµµετοχή στις βουλευτικές εκλογές (Απόφαση Ανάγκης, Αγροτικό Κόµµα Ελλάδας, Αλλη Ελλάδα).

Εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.