Ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓια το σχέδιό του για μείωση των φόρων από το 2020 μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, θα παραμείνει το αφορολόγητο στο σημερινό επίπεδο, θα αλλάξει το πλαίσιο για τις 120 δόσεις, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στις επιχειρήσεις από τον προϋπολογισμό του 2020. «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στην Βουλή. Η Βουλή δεν θα κλείσει έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο. Και η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτές τις μειώσεις φόρων. Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πει στους Ευρωπαίους ότι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέσω της υπερφολογήσης, αλλά μέσω της ανάπτυξης. «Έχω αρκετά δείγματα να πιστεύω ότι μία ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με αξιοπιστία την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Πρέπει να έχουμε ισχυρή εντολή για να μην μπούμε σε περιπέτειες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημείωσε ακόμη, για τις 120 δόσεις: «Θέλουμε περισσότεροι να μπουν στις 120 δόσεις. Θέλουμε να το κάνουμε άμεσα. Διευκολύνσεις γι’ αυτούς που χρωστάνε λίγα. Θέλουμε να αλλάξουμε το πλαίσιο των 120 δόσεων».

«Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν οι συνταξιούχοι»

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα τις μειώσει και σημείωσε ότι είναι διασφαλισμένες οι υφιστάμενες επικουρικές. «Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.