Την τελευταία ομιλία του, αποχαιρετιστήρια την χαρακτήρισε ο ίδιος, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή.

«Αποχωρώ μετά από 26 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στα έδρανα αυτά», είπε, ενώ τελειώνοντας την ομιλία του αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, το Προεδρείο και τις υπηρεσίες της Βουλής, δηλώνοντας: «Θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην απαξίωση των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού και τις μεγάλες προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το πολιτικό σύστημα και προέτρεψε στην υιοθέτηση με ευρύτατες συναινέσεις ενός εθνικού σχεδίου, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου. Καυτηρίασε δε την απόφαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να απέχουν από την συζήτηση για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

«Λυπάμαι γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης», σχολίασε, ενώ αναφορικά με την υπόθεση Novartis, σημείωσε πως είναι ευτύχημα ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας «δεν καθιστά επιεικέστερα τα άρθρα που είναι κρίσιμα για την σκευωρία αυτή». Ευχήθηκε δε στον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή να αντιληφθεί την σημασία της ενότητας και να συνειδητοποιήσει την σημασία που έχουν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης και το κύρος του κοινοβουλευτισμού.

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα (τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποχωρήσει), ενώ χαιρέτησε τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που είχαν συμμετάσχει στην διαμόρφωση του νέου Ποινικού Κώδικα και κάθονταν στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων, ενώ πέρασε και αποχαιρέτησε τους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ.

tanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.