Με την παρούσα επιστολή αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια, αρχικά τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανατροπή – Αναγέννηση για τα Γρεβενά μας», Κώστα Παλάσκα, για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευτεί και να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Με τον τρόπο αυτό,  μου δόθηκε η ευκαιρία να «ανακεφαλαιοποιήσω» την αγάπη και την αποδοχή των συμπολιτών μου. Ακόμη, ευχαριστώ θερμά στους συνυποψηφίους μου, με τους οποίους δώσαμε  όλοι μαζί έντιμο και καλό αγώνα και έτσι, με σύμπνοια, θα πορευτούμε στο εξής.  Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς που με στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους πιέστηκαν να λειτουργήσουν αλλιώς.



Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών μπόρεσα να κάνω ορισμένες διαπιστώσεις οι οποίες βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς. Πρώτα απ’ όλα,  οι δοσοληψίες, οι εκδουλεύσεις, οι απειλές  και οι συναλλαγές δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν, ενώ τα κριτήρια για την επιλογή υποψηφίων δεν είναι πάντα ποιοτικά.

Ο Κώστας Παλάσκας πρεσβεύοντας και στηρίζοντας το άφθαρτο, το νέο και το δυναμικό υιοθέτησε μια άλλη μορφή αγώνα. Εμπνεόμενος  από  τη στάση του επικεφαλής στο έντιμο και ηθικό, παρόλο που έχω  την κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας  από εικοσιπενταετίας, δεν τη χρησιμοποίησα σε πρόσωπα και όργανα, έδωσα ψηφοδέλτια μόνο σε όσους μου το ζήτησαν,  δεν ενόχλησα τηλεφωνικά κανέναν, δεν συμμετείχα σε κανενός είδους «παζάρι» για ψήφους και οφίτσια. Φαίνεται, όμως, ότι στον δήμο μας επικράτησε το ήδη δοκιμασμένο που δεν άφησε περιθώριο στο καινοτόμο. Ίσως,  να υπάρχει και μια χρονοκαθυστέρηση στην ανάδειξη νέων αυτοδιοικητικών ηγετών.

Ωστόσο, θα ήθελα να συγχαρώ τους δύο διεκδικητές του αξιώματος του Δημάρχου και να τους ευχηθώ να αγωνιστούν με εντιμότητα και πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της πόλης,  καθώς και την ανάδειξη του τόπου μας. Η αλαζονεία και η έπαρση ας αφήσουν χώρο στη διάθεση για συνεργασία και συμμετοχικότητα και στην ανάθεση ρόλων με βάση την αξιοσύνη.

Εν κατακλείδι, συγχαίρω  όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους. Ο αγώνας τους τώρα ξεκινά και οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος. Το κοινό συμφέρον ας είναι και ο γνώμονας με τον οποίο θα αποφασίσουμε για τις επιλογές μας την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Με εκτίμηση

Κώστας Τζάτζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.