Η θητεία του Προέδρου του Αρειου Πάγου Βασίλη Πέππα και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένιας Δημητρίου λήγουν στις 30 Ιουνίου και η Διάσκεψη Προέδρων καλείται να αποφασίσει για τους διαδόχους.

Ετσι, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη των Προέδρων για την ακρόαση των υποψηφίων.

Αναλυτικά την Πέμπτη το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με υποψήφιους τις Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου κυρία Ειρήνη Καλού και κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη, την κυρία Διονυσία Μπιτζούνη και τις Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη και κ. Παναγιώτη Καραγιάννη.

Επίσης, την Τετάρτη το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου με υποψήφιους τους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, κυρία Ειρήνη Καλού και κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη και τους Αρεοπαγίτες, κυρία Αρτεμισία Παναγιώτου, κυρία Διονυσία Μπιτζούνη και κ.Γεώργιο Χοϊμέ.

Η διαδικασία για τον Πρόεδρο και την Εισαγγελέα το Αρείου Πάγου που ήδη ξεκίνησε προβλέπει στάδιο ακρόασης των υποψηφίων από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όμως την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.