Σημαντικό προβάδισμα 6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Alco, 17 ημέρες πριν από τις κάλπες.

Την ίδια ώρα, με 7,4 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του καναλιού Open στην πρόθεση ψήφου η διαφορά υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 5,9%. To αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας στα τέλη Μαρτίου ήταν στο 6,1%, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου βρισκόταν στο 5,7%.

Σύμφωνα με τα ποσοστά που δίνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για την πρόθεση ψήφου:

ΝΔ  25,3%

ΣΥΡΙΖΑ 19,4%

ΧΑ 5,5%

ΚΙΝΑΛ 5%

ΚΚΕ 4,8%

Οι προηγούμενες μετρήσεις έδειχναν:

Στις 6,5 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα.

ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%

ΝΔ: 27,6%

ΧΑ: 6%

ΚΙΝΑΛ: 5,5%

ΚΚΕ: 5,2%

Ποτάμι: 1,5%

ΑΝΕΛ: 1,2%

Σημειώνεται ότι ο χρόνος διεξαγωγής της δημοσκόπησης ήταν μεταξύ 3-6 Μαίου, δεν περιλαμβάνει δηλαδή τον αντίκτυπο των οικονομικών ανακοινώσεων της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το 1 (ασήμαντο) έως το 10 (πάρα πολύ σημαντικό) συγκεκριμένα κριτήρια. Βαθμολόγησαν στο 7,7 την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, στο 7,5 την οικονομική κατάσταση της χώρας, στο 7,3 την καταπολέμηση της διαπλοκής, στο 6,6 τους υποψήφιους βουλευτές, στο 6,4 τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο 6,2 την αποδοκιμασία της κυβέρνησης και στο 5,3 την ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων.

Στο ερώτημα «η πολιτική Τσίπρα ή η πολιτική Μητσοτάκη πιστεύετε ότι διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς σας;», ποσοστό 22% απαντά «η πολιτική Τσίπρα» ενώ ποσοστό 29% απαντά «η πολιτική Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 25% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις ευρωεκλογές, ενώ 36% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μικρή διαφορά. Συνολικά το ποσοστά αυτά φτάνουν το 61%.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.