Μέχρι περίπου τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής συνεχίστηκαν τα επεισόδια στην Αλβανία, που ξέσπασαν έπειτα από τη νέα διαδήλωση κατά της κυβέρνησης του Εντι Ράμα, στα Τίρανα.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 15 πολίτες κατέληξαν στο νοσοκομείο, εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Αλβανίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκαν αρκετά αυτοκίνητα.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ξεκίνησε η διαδήλωση με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων και κύριο σύνθημα το αίτημα για παραίτηση του Εντι Ράμα. Δεν άργησαν να ξεσπάσουν τα επεισόδια. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, ενώ για μία ακόμη φορά προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο της κυβέρνησης της Αλβανίας. «Βουλή εγκλήματος», φώναζαν και «Ράμα παραιτήσου».

Ο Εντι Ράμα καταδίκασε τη βία και δήλωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή. Τους τελευταίους δύο μήνες στην Αλβανία γίνονται μαζικές διαδηλώσεις που οργανώνει η αντιπολίτευση, με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.