«Εχουμε δει τη «ματωμένη» πανσέληνο, την υπερπανσέληνο και τώρα ήρθε η ώρα για την «σούπερ πανσέληνο των σκουληκιών».

Στις 20 Μαρτίου τους ουρανούς θα φωτίσει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο με το ανατρεπτικό όνομα «σούπερ πανσέληνος των σκουληκιών». Ονομάζεται έτσι καθώς τότε ανεβαίνει η θερμοκρασία και εμφανίζονται τα πρώτα…σκουλήκια.

Η υπερπανσέληνος του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με την εαρινή ισημερία.  Σύμφωνα με το Newsweek, αστρονόμοι υπολογίζουν ότι η πανσέληνος του Μαρτίου θα μοιάζει περίπου 14% πιο φωτεινή απ’ ότι συνήθως.



Κατακόκκινο φεγγάρι γεμίζει τον ουρανό της Αθήνας (Φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris)Κατακόκκινο φεγγάρι γεμίζει τον ουρανό της Αθήνας (Φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris)

Το φεγγάρι αυτό θα είναι και η τελευταία υπερπανσέληνος για φέτος καθώς η επόμενη θα πραγματοποιηθεί το 2020.

Ο όρος υπερσελήνη χρησιμοποιείται για να περιγραφεί ο δορυφόρος της Γης όταν βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας λόγω της τροχιάς του.

Λίγο πριν ξεπροβάλει η πανσέληνος (Φωτογραφία: IntimeNews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)Λίγο πριν ξεπροβάλει η πανσέληνος (Φωτογραφία: IntimeNews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.