Τι είναι η Ποίηση; Τι είναι ο Ποιητής; Ποιο είναι το χρέος του; Υπάρχουν σήμερα μεγάλοι ποιητές; Σε αυτά τα ερωτήματα δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις ούτε

απόλυτη συμφωνία, αλλά πολλές και ποικίλες απόψεις και γνώμες.Η Ποίηση είναι Τέχνη έχει σχέση με το Ωραίο και την αισθητική συγκίνηση, με λεπτά και ευγενικά συναισθήματα και αποζημιώνει τους φίλους της με παρηγορία και παραμυθία και καλύπτει την δίψα που έχουμε όλοι μας για ουρανό και φως. Ένα όμως είναι σίγουρο ότι σήμερα δεν γράφουν πια μεγάλοι ποιητές. Οι δύο –τρεις μεγάλοι ποιητές που ζουν ακόμα (Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά) έχουν σωπάσει πλέον, γιατί ό,τι είχαν να πουν το είπαν.



Αν σας αρέσει η Ποίηση, ελάτε την Τετάρτη 20 Μαρτίου, να εγκαινιάσουμε τη Στέγη του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών και να συμμετάσχετε στο αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης απαγγέλλοντας το ποίημα της αρεσκείας σας από τον Σολωμό και τον Καβάφη μέχρι τον Τίτο Πατρίκιο και την Κική Δημουλά και να τραγουδήσετε μαζί με τους μουσικούς μας (Σταύρο Μήτσαλο, Χρήστο Παπαδημητρίου) το αγαπημένο σας μελοποιημένο ποίημα. Θα προσφερθούν από τις κυρίες του Συνδέσμου και νηστήσιμα εδέσματα.

Αν επιθυμείτε να απαγγείλετε κάποιο ποίημα ή να τραγουδήσετε ένα μελοποιημένο ποίημα στείλτε μήνυμα με τον τίτλο και το όνομά σας στο mailτου Συνδέσμου info@grevenaculture.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.