Ο Αιγύπτιος διεθνής Αμρ Ουάρντα αναδείχθηκε καλύτερος ξένος παίκτης της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2017/2018, μετά από έρευνα του ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου NovaSport. Το βραβείο απονεμήθηκε στον ποδοσφαιριστή από τον ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) προ λίγων ημερών.

Ο Ουάρντα είναι παίκτης του Ατρόμητου, στον οποίο πήγε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ενώ αγωνίζεται και για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αιγύπτου. Ο Αιγύπτιος μέσος, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τον Ιανουάριο επανήλθε ως δανεικός στον Ατρόμητο, όπου θα μείνει ως το τέλος της φετινής σεζόν. Μάλιστα, ο Ατρόμητος πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος στις 17 Μαρτίου με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και η bwin στο στοίχημα της Σούπερ Λιγκ για την 25η αγωνιστική προβλέπει μια δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ. Την περασμένη σεζόν, ο 25χρονος έκανε 28 εμφανίσεις με τον Ατρόμητο, σημείωσε 11 γκολ και βοήθησε σε επτά. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ουάρντα βοήθησαν τον Ατρόμητο να τερματίσει τέταρτος στο πρωτάθλημα, ενώ ο ίδιος κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Ξένου Ποδοσφαιριστή στην «37η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» που διοργάνωσε ο ΠΣΑΠ την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα ποδοσφαιρικά βραβεία ΠΣΑΠ απονέμονται κάθε χρόνο στους καλύτερους παίκτες, προπονητές και διαιτητές των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και σε εκείνους «που διακρίθηκαν για το ήθος τους και την προσφορά τους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων».

Έτσι, ο Αιγύπτιος Αμρ Ουάρντα έγινε ο πρώτος παίκτης από Αφρική και Αραβία που πήρε το βραβείο  και πρόσθεσε το όνομα του στον κατάλογο που περιλαμβάνει αρκετούς σπουδαίους παίκτες, όπως οι Ριβάλντο, Βαζέχα, Σισέ, Μιραλάς και Μπεργκ.

Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύθηκαν ακόμα:

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ, Σούπερ Λιγκ) – Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής
Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος Αθηνών, Σούπερ Λιγκ) – Καλύτερος τερματοφύλακας
Τάσος Δουβίκας (Αστέρας Τρίπολης, Σούπερ Λιγκ) – Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής
Μανόλο Χιμένεθ (ΑΕΚ, Σούπερ Λιγκ) – Καλύτερος προπονητής
Τάσος Παπαπέτρου (Σούπερ Λιγκ) – Καλύτερος διαιτητής
Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ, Σούπερ Λιγκ) – Πρώτος σκόρερ

Για τη Φούτμπολ Λιγκ βραβεύθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μάνος του ΟΦΗ ως καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Ούγκο Κάιπερς του Εργοτέλη ως καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Παπαδόπουλος του ΟΦΗ ως καλύτερος προπονητής ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μάνος του ΟΦΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύθηκαν ακόμη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς  για τη συνολική προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Κριστόφ Βαζέχα ως πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.