Ενώπιον μιας σημαντικής ανακάλυψης βρέθηκαν αρχαιολόγοι στην επαρχία Χενάν της Κεντρικής Κίνας.

Οπως ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το CGTN το υγρό που βρίσκεται σε ένα χάλκινο δοχείο που ανακαλύφθηκε από τον δυτικό δυναστείας Χαν (202 π.Χ.-8 μ.Χ.) είναι ένα «ελιξίριο ζωής», το οποίο καταγράφεται στην αρχαία ταοϊστική λογοτεχνία.

Το υγρό – περίπου 3,5 λίτρα – είχε βρεθεί στον τάφο μιας οικογένειας ευγενών στην πόλη Luoyang τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά κρίθηκε από τους αρχαιολόγους ότι επρόκειτο για ποτό, καθώς ανέδυε άρωμα αλκοόλ.

Ωστόσο, περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο διαπίστωσε ότι το υγρό αποτελείται κυρίως από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα κύρια συστατικά ενός φαρμάκου αθανασίας που αναφέρεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο

«Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν μυθικά« φάρμακα αθανασίας στην Κίνα», δήλωσε ο Shi Jiazhen, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας στο Luoyang.

«Το υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη των αρχαίων κινέζικων σκέψεων για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού», πρόσθεσε ο Shi.



Στις ανασκαφές αποκαλύφθηκαν επίσης ένα ζευγάρι από χάλκινα δοχεία, ένας μεγάλος αριθμός χρωματισμένων πήλινων αγγείων και χάλκινα αντικείμενα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.