Καμία ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε στα χρόνια προβλήματα των παραγωγών που έθεσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στη συνάντηση

στις 14 Φεβρουαρίου 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κλιμάκιο Υπουργών.

Για πρώτη φορά, από την εποχή που ξεκίνησαν τα μπλόκα των αγροτών, δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα αίτημά μας.

Για πρώτη φορά, και ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται κάθε χρόνο, οι τιμές όλων των αγροτικών προϊόντων και φυτικής και ζωικής παραγωγής είναι κάθε χρόνο και πιο κάτω. Για πρώτη φορά, πρωταρχικό θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν το κόστος παραγωγής και οι υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Για πρώτη φορά, οι παραγωγοί ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές, ώστε να μην μπαίνουν μέσα, καλλιεργώντας με υψηλότερο κόστος παραγωγής από ότι πουλάνε. Σε όλα τα παραπάνω και στα υπόλοιπα αιτήματα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,αλλά και το κλιμάκιο των Υπουργών που συμμετείχε στη συνάντηση, δεν είχαν να πουν κάτι ουσιαστικό, παρά μόνο πως θα προσπαθήσουν.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου ενημερώνει τους παραγωγούς της περιοχής ότι σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 12 το μεσημέρι θα αποχωρήσουν τα τρακτέρ από τον κόμβο Αντιγόνου.

Ο αγώνας θα συνεχίζεται σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με πρώτο σημείο συνάντησης την 1 Μαρτίου 2019 τα «αγροτοδικεια» που οδήγησε η κυβέρνηση τους συναδέλφουςαγωνιστές αγρότες.



Το επόμενο ραντεβού θα είναι στις 17 Μαρτίου 2019 στη γιορτή του Κιλελερ. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου θα ενημερώνει διαρκώς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου για τις επόμενες κινήσεις της Πανελλαδικης Επιτροπής Μπλοκων.

Τέλος, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου δήλωσε ότι είναι απολύτως αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, να οργανωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών μέσα από τοπικούς αγροτικούς συλλόγους και μια κεντρική οργάνωση, η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα των αγροτών, διαχρονικά και με ουσιαστικές λύσεις, που θα δίνουν βιωσιμότητα ακόμα και στους μικρότερους παραγωγούς του πιο απομακρυσμένου χωριού της ελληνικής υπαίθρου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.