Επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών φέρνει – αρχές γενομένης από τον Φεβρουάριο – η αύξηση του κατώτατου μισθού (από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μεικτά). Ειδικότερα οι παραγωγοί µε καθαρό φορολογητέο εισόδημα (συν καταβλητέες εισφορές) έως 6.000 ευρώ, θα κληθούν να καταβάλουν μεγαλύτερες, έως και 18 ευρώ τον μήνα, ασφαλιστικές εισφορές.



Ωστόσο, λόγω του συνδυασµού αύξησης νέου κατώτατου και νέων ποσοστιαίων ασφαλίστρων, οι αγρότες µε εισόδηµα από 6.000 έως 8.000 ευρώ «πέφτουν» στη νέα ελάχιστη εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ των 81,9 ευρώ, µε αποτέλεσµα να αποκοµίζουν όφελος έως και 24,7 ευρώ τον µήνα. Τα οφέλη πάνω από τα 8.000 ευρώ πολλαπλασιάζονται, ωστόσο η εισφορά αποσυνδέεται πλέον από τον κατώτατο µισθό. Για το 2019 το ελάχιστο ασφάλιστρο για τους αγρότες υπέρ ΕΦΚΑ έχει προσδιοριστεί στο 18% του 70% του κατώτατου µισθού, δηλαδή πλέον στα 81,9 ευρώ.


πίνακας: ethnos.gr

agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.