Την παραίτηση του Δημήτρη Τσιόδρα, από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, έκανε δεκτή ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την Κατερίνα Μπακογιάννη να είναι αυτή που τον αντικαθιστά.

Στην παραίτησή του, ο κ. Τσιόδρας ευχαριστεί τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος για τη συνεργασία που είχαν αυτά τα τέσσερα χρόνια. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.

Τη θέση του παίρνει η Κατερίνα Μπακογιάννη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, τη θέση του κ. Τσιόδρα θα πάρει η δημοσιογράφος, Κατερίνα Μπακογιάννη, η οποία σπούδασε κοινωνιολογία στο University of Illinois στις ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο Northwestern University. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτρια εκπομπών και ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάτης του περιοδικού «Κ» της «Κυριακάτικης Καθημερινής». Έχει εργαστεί ως πολιτική συντάκτρια στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία του Κινήματος, στη Σεβαστουπόλεως, θα γίνει η «τελετή παράδοσης -παραλαβής» και η κυρία Μπακογιάννη θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Σταύρο,



Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις. Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις.

Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.