Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι όλοι, έχουμε κάποτε ζήσει σε ένα μικρό χώρο, τόσο μικρό που θα νόμιζε κανείς ότι έμενε σε δωμάτιο σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη, χωρίς την θέα βέβαια. Ή έχουμε δουλέψει σε ένα μικρό χώρο εργασίας. Οι μικροί χώροι μπορούν να γίνουν λειτουργικοί, γοητευτικοί και γεμάτοι χαρακτήρα. Εδώ είναι μερικές εμπνευσμένες συμβουλές για το πώς να φτιάξετε το μικρό σας σπίτι να μοιάζει μεγαλύτερο!

  1. Όταν διακοσμείτε μικρούς χώρους, θα πρέπει να θυμάστε ότι καλό είναι να χρησιμοποιήσετε λευκούς τόνους χρώματος όπου μπορείτε! Αν ο χώρος είναι τόσο μικρός, όπως ένα μπάνιο ή μια σοφίτα και δεν υπάρχει αρκετή επιφάνεια διαθέσιμη για να βάψετε, τότε μπορείτε να την φωτίσετε τεχνικά. Υπάρχουν πολλές εύκολες και ωραίες λύσεις για να δημιουργήσετε έναν τεχνητό φωτισμό. Μπορείτε να εμπνευστείτε από το διαδίκτυο φυσικά ή να το συζητήσετε με ένα ειδικό. Υπάρχει ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός ηλεκτρολόγων στην Αττική για να βρείτε εκείνον που είναι πιο κοντά σε εσάς. Εγώ για παράδειγμα έψαξα ηλεκτρολόγος Ζωγράφου και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Επομένως, επανέρχομαι στο ότι αυτή η φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρα μπορεί να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος.
  2. Δοκιμάστε το παλαιότερο τέχνασμα στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τους καθρέφτες. Προσανατολιστείτε σε μεγάλους καθρέφτες ή συνδυάστε ζευγάρια διαφορετικών καθρεφτών διαφορετικού μεγέθους όπου κρίνετε κατάλληλο.
  3. Επιλέξτε γραφικά έπιπλα που είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος. Σίγουρα μια τεράστια βιβλιοθήκη ή ένα εντυπωσιακός πολυέλαιος είναι κάτι που ζηλεύουμε στα μεγάλα σπίτια όμως αν ο χώρος μας δεν επιτρέπει τέτοια διακόσμηση καλό θα ήταν είτε να την αποφύγουμε είτε να την προσαρμόσουμε.
  4. Στους μικρούς χώρους, τα ράφια είναι το κλειδί! Τα διακοσμητικά και λειτουργικά ράφια μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στο να κάνουν το δωμάτιό σας να δείχνει οικείο και οργανωμένο. Αντί για κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ράφια ή να δημιουργήσετε συρτάρια κάτω από το κρεβάτι.
  5. Όπως σε κάθε σπίτι είτε αυτό είναι μικρό είτε είναι μεγάλο εκτός από το να δείχνει όμορφο και λειτουργικό θα πρέπει να μας απασχολεί και η ασφάλεια του. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για να βάλουμε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού, όπως είναι το 4Tec Security και φυσικά μια πόρτα ασφαλείας. Μπορεί τώρα που το διαβάζετε να σας φαίνεται υπερβολικό αλλά με μια δεύτερη σκέψη θα δείτε πόσο σημαντικό είναι.
  6. Κρατήστε το πάτωμα καθαρό. Χρειάζεστε χώρο για τα απαραίτητα, αλλά ακόμη και το πιο τέλεια διακοσμημένο μικρό δωμάτιο δεν θα δείχνει μεγαλύτερο, αν δεν μπορείτε να περπατήσετε μέσα σε αυτό. Δοκιμάστε αιωρούμενα διακοσμητικά, όπως ράφια και λάμπες, για να αποφύγετε να δημιουργηθούν εμπόδια στο έδαφος και να δημιουργήσετε χώρο για επιπλέον αποθήκευση από κάτω αν το χρειάζεστε.
  7. Επιλέξτε το σωστό χαλί. Ένα χαλί είναι το ένα στοιχείο που σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος του με σοφία. Ένα μικρό χαλί θα κάνει το δωμάτιο να δείχνει εξίσου μικρό. Επιλέξτε ένα χαλί που να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων να κάθονται πάνω του ή ακόμα και να πηγαίνει από τοίχο σε τοίχο.
  8. Αφήστε τα έπιπλα να αναπνεύσουν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τα έπιπλα που πιέζονται μέχρι τον τοίχο και είναι τόσο σφιχτά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, που φαίνονται σχεδόν στοιβαγμένα. Τραβήξτε τα έπιπλα μακριά από τον τοίχο αν μπορείτε και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος μεταξύ τους. Μπορεί να χρειαστεί να απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείται καθημερινά, όπως τραπέζια ή καρέκλες.

Η διακόσμηση των μικρών χώρων μπορεί να φαίνεται σαν άλυτος γρίφο. Θέλετε να χωρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα έπιπλα, αλλά δεν θέλετε το δωμάτιο να δείχνει περιορισμένο. Θέλετε να το γεμίσετε με προσωπικότητα, αλλά να μην φαίνεται χαοτικό και γεμάτο. Είτε μένετε σε ένα διαμέρισμα στούντιο, είτε επιλέγετε να ζήσετε μια πιο μινιμαλιστική ζωή, δεν χρειάζεται να θυσιάζετε το στυλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.