44 τραυματισμοί και 12 συλλήψεις

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει το μέγεθος του συλλαλητηρίου και το πλήθος των διαδηλωτών που κατέκλυσαν το Σύνταγμα.

Στο βίντεο που έχει τραβηχτεί από μπαλκόνι ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος φαίνεται η «λαοθάλασσα» όλων εκείνων που διαδήλωσαν για τη Μακεδονία.

Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ έψαλαν τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Για πάνω από 600.000 διαδηλωτές έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Στέργιος Καλόγερος, εκ των διοργανωτών του συνεδρίου.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από πολλά μέρη της Ελλάδας.

44 τραυματισμοί και 12 συλλήψεις στο Συλλαλητήριο της Αθήνας
Τουλάχιστον 44 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 25 αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν μεταφερθεί τέσσερα άτομα από το συλλαλητήριο με ελαφρά δύσπνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου φωτορεπόρτερ δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων και μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε από το ΕΚΑΒ, ούτε από το ΕΚΕΠΥ για τη μεταφορά από το συλλαλητήριο βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα σε δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, 12 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.