Είναι ένα πιάτο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Εδώ θέλει πολύ τυρί μέσα στον κιμά.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κομμένο μια φορά)
  • 1 πακέτο βίδες
  • 1 κουτί σάλτσα πουμαρό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλα, 1 πρέζα σκόνη κανέλα, αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο + 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι-κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε για 5 λεπτά, σε μεσαία φωτιά
  • Προσθέστε το φύλλο δάφνης, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί
  • Αναμείξτε καλά
  • Προσθέστε την σάλτσα πουμαρό, αναμείξτε, προσθέστε 2 ποτηράκια ζεστό νερό και σκεπάστε να βράσει για 1-1,5 ώρα
  • Στο μεταξύ βράστε τα μακαρόνια, σουρώστε
  • Οταν ο κιμάς είναι έτοιμος, ρίξτε τα μαζί με 1 φλυτζάνι τυρί και αναμείξτε
  • Προσθέστε τυρί τριμμένο και μαϊντανό και από πάνω!

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.