Αγώνα κάνει ο Πάνος Καμμένος για να παραμείνει αρχηγός κόμματος και να μη χάσει στη Βουλή τα προνόμια που προβλέπονται. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη τον εγκαταλείπουν, αλλά εκείνος είναι αποφασισμένος να παραμείνει επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι για να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα και συνεπώς ο επικεφαλής της να λογίζεται ως αρχηγός, θα πρέπει να έχει 10 βουλευτές. Μπορεί να έχει 5 βουλευτές εφόσον είχε κατεβάσει υποψηφίους στα 2/5 των περιφερειών και έχει ξεπεράσει στις προηγούμενες εκλογές το όριο του 3%.



Αυτή τη στιγμή οι ΑΝΕΛ έχουν 5 βουλευτές. Τον αρχηγό Πάνο Καμμένο, τους πάντα πιστούς Κωνσταντίνο Κατσίκη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον… μισό Κώστα Ζουράρι (που θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης αλλά θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών), και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που θα ψηφίσει και υπέρ του Τσίπρα στην ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και ενώ ο κ. Καμμένος έχει διαγράψει τους «αποστάτες», κατά δήλωσή του, Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη, επειδή θα στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις δεν διαγράφει τους κ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι για να μη χάσει τον τίτλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή!

Ωστόσο, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε πρόσφατα ότι θα παραδώσει την έδρα του μόλις δώσει την ψήφο του υπέρ των Πρεσπών, για λόγους ηθικούς, υποτίθεται. Αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του, τη θέση του παίρνει ο Τέρενς Κουίκ, που είναι κόκκινο πανί για τον Πάνο Καμμένο και ήδη εκτός ΑΝΕΛ, έστω κι αν δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από το Πειθαρχικό. Συνεπώς, τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος;

Απλό… Θα καλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ τον Αριστείδη Φωκά, πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, ώστε να συμπληρώσει ξανά τον αριθμό 5 που του επιτρέπει να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Ο Αριστείδης Φωκάς δήλωσε σήμερα ότι θα «συνεργαστεί με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών». Ηδη το πρώτο βήμα έχει γίνει.

Δείτε το σχόλιο του βουλευτή Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τον Α. Φωκά:



Πρόθεση του Πάνου Καμμένου είναι να προσεγγίσει και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν διαγραφεί από το κόμματά τους ώστε να ενισχύσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Ο Νίκος Νικολόπουλος, για παράδειγμα, που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως και από τους ΑΝΕΛ, δήλωσε οτι δεν επιστρέφει στο κόμμα του κ. Καμμένου.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.