Το τέλος μας σχέσης τεσσάρων χρόνων: Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος βαδίζουν σε δρόμους χωριστούς. Όλα ταβλέμματα πλέον στο ποιοι θα στηρίξουν τον πρωθυπουργό στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ποιοι γίνονται… “αντάρτες”, γιατί αποτελεί πονοκέφαλο ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Πότε θα έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.
Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα μένει ο Πάνος Καμμένος μετά την απόφασή του να καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Το είπε ο ίδιος όταν παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου ότι μόνο ο εκείνος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης θα καταψηφίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης. Τώρα αυτό που ελπίζει είναι να ενταχθούν στο κόμμα του κάποιοι από τους ανένταχτους βουλευτές, είτε ο Νίκος Νικολόπουλος, είτε ο Γιώργος Λαζαρίδης, είτε ο ο Δημήτρης Καμμένοςπροκειμένου να διατηρήσει την κομματική του οντότητα.



Όσοι μείνουμε δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί έτσι θα στηρίζαμε την συμφωνία των Πρεσπών” είπε στην αρχική του τοποθέτηση ενώ πρόσθεσε ότι αύριο θα παραιτηθούν από υπουργοί ο ίδιος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Νίκος Μαυραγάνης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έδειξε ξεκάθαρα στην δυσαρέσκεια του για την στάση που κρατάει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης καθώς και οι δυο βρίσκονται στην Κίνα. Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δυο υπουργοί μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και να καταγραφεί ως νόμιμη καθώς επισήμως επιστρέφουν στις 18 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει τελειώσει η διαδικασία.

Αυτόν που προσπάθησε συναισθηματικά να επηρεάσει ο πρώην υπουργός είναι ο Κώστας Ζουράρις ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει πει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης θα δώσουν την θετική τους ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα. Πρόβλημα υπάρχει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θα εγχειριστεί αυτή την εβδομάδα και άρα κανείς δεν ξέρει πως θα πάει να ψηφίσει.

Μετά απ’ όλες αυτές τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και την θέση του ότι όποιος ψηφίσει υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης θα διαγραφεί, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού θα αναγκαστεί να διαγράψει τουλάχιστον τέσσερα (Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Κόκκαλη και Χρυσοβελώνη) στελέχη του κόμματος του.



Με βάση λοιπόν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως ο Πάνος Καμμένος και να τοποθετηθεί  ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Η ορκωμοσία του δεν αποκλείεται να γίνει αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί. Την Τρίτη ξεκινάει και η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ. Την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή, το πρωί ο πρωθυπουργός θα καταθέσει για συζήτηση την συμφωνία των Πρεσπών η οποία θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις. Κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτές οι συνεδριάσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες ή μιάμιση μέρα καθώς η κυβέρνηση μπορεί εάν θέλει να ορίσει την δυο συζητήσεις σε μια μέρα και άλλη μία την επόμενη.

Αν τελικά η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ, τότε όλα δείχνουν ότι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει νωρίτερα.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.