Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, εισηγήθηκε την συγκρότηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Γρεβενών το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να αιτηθεί την κήρυξη του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παρακαλούνται οι δημότες να λαμβάνουν τα μέτρα που αναφέρονται στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιπτώσεις έντονων χιονοπτώσεων – παγετού και για όποια προβλήματα να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών 2462353429-2462353422 ή τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 100 (Αστυνομία) ή 199 (Πυροσβεστική).

Το έγγραφο προς την Περιφέρεια:



ΘΕΜΑ:  ΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Σας γνωρίζουμε, ότι λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας  και του ισχυρού παγετού, που πλήττουν για είκοσι ημέρες και πλέον τον Δήμο Γρεβενών, σε συνδυασμό  με τις ακραίες χιονοπτώσεις, με ύψος 0,70 μ. Έως και 1,50 μ., που επικρατούν το τελευταίο διήμερο  στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου μας, όπου περιλαμβάνεται ένα μεγάλο αστικό κέντρο και 103 οικισμοί, έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικά μεγάλες ανάγκες σε αποχιονισμό του δημοτικού οδικού δικτύου εντός και εκτός των οικισμών, ενώ παρατηρούνται σημαντικές βλάβες στην υδροδότηση και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΓ.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας, να αποφευχθεί ο αποκλεισμός οικισμών, να προστατευθούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και 800 πρόσφυγες, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες του ορεινού όγκου του Νομού Γρεβενών), να αποκατασταθούν οι βλάβες στην υδροδότηση, να προστατευθεί το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο της περιοχής και εν γένει να υποστηριχθεί η κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα των πολιτών της περιοχής μας, λαμβανομένου υπ’ όψιν , ότι οι κρατούσες ακραίες καιρικές συνθήκες δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν, αφού υπερβαίνουν κατά πολύ τα συνήθη δεδομένα και με δεδομένο,  ότι μάλιστα   ευρισκόμαστε στην αρχή της χειμερινής περιόδου, παρακαλούμε, όπως σύμφωνα με  την ισχύουσα νομοθεσία  κηρύξετε τον Δήμο Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για όλη την έκτασή του.

Παρακαλούμε για τις από μέρους σας απαραίτητες ενέργειες.

Ο Δήμαρχος

του Δήμου Γρεβενών

Δασταμάνης Γεώργιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.