Σε αυτό που θα συμφωνήσουμε όλοι για το ροχαλητό είναι, ότι σε όλους μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχει συμβεί κάποιο βράδυ που ήμασταν υπερβολικά κουρασμένοι, σίγουρα στον ύπνο μας είχαμε ροχαλίσει, όμως αυτού του είδος το ροχαλητό δεν είναι κάτι το ενοχλητικό ή κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, όταν όμως το ροχαλητό συμβαίνει συστηματικά και σε καθημερινή βάση, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, τη δική μας και των υπολοίπων που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο ή ακόμα και στο ίδιο σπίτι.



Το ροχαλητό μπορεί να μας οδηγήσει σε κακή ποιότητα του ύπνου, κόπωση, ακόμα και σε προβλήματα υγείας. – Αν το ροχαλητό κρατάει ξύπνια τη σύζυγο σας, τότε μπορεί να δημιουργήσει και μεγάλα προβλήματα στο γάμο σας, ευτυχώς το να κοιμάστε σε ξεχωριστά δωμάτια δεν είναι η μόνη λύση για αυτό – . Υπάρχουν πολλές ακόμη αποτελεσματικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν – και εσάς και τη σύζυγο – στην αντιμετώπιση του.

Φυσικές θεραπείες για να σταματήσετε το ροχαλητό

Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται να το κάνουν αυτό και συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα να φαίνεται δύσκολη η σωστή απόφαση για το ποιο να διαλέξετε ώστε να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του. Δυστυχώς στις περισσότερες από αυτές λύσεις δεν έχει αποδειχθεί από κάποια έρευνα η αποτελεσματικότητα τους, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τον ύπνο σας. Ωστόσο υπάρχουν πολλές δοκιμασμένες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του. Επειδή κάθε θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική για κάθε άνθρωπο, απαιτείται λίγη υπομονή και αλλαγές στον τρόπο ζωής, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να πειραματιστείτε με διάφορες λύσεις.

Αδυνάτισμα



Αν είστε υπέρβαροι, θα πρέπει να χάσετε μερικά κιλά, αυτό θα μειώσει  το λιπώδη ιστό της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας και σίγουρα θα μειώσει την ένταση του ροχαλητού ή μπορεί ακόμη και να τη σταματήσει.

Σωματική δραστηριότητα

Μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του ροχαλητού, όπως και στην απώλεια βάρους, η άσκηση οδηγεί στην τόνωση των μυών του λαιμού, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε μειωμένο ροχαλητό. Υπάρχουν ακόμα και ειδικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε και είναι στοχευμένες στην ενίσχυση των μυών του λαιμού.

Κόψτε το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι εύκολη στα λόγια όμως η αλήθεια είναι ότι η πράξη είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ο καπνός του τσιγάρου ερεθίζει τη μεμβράνη στη μύτη και το λαιμό, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τους αεραγωγούς και να προκαλέσει ροχαλητό.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Επειδή χαλαρώνει τους μύες του λαιμού και παρεμβαίνει στην αναπνοή, δυσκολεύοντας τον αέρα να περάσει και δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο πρόβλημα.

Φυσική θεραπεία με φρούτα και λαχανικά

Η λύση μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στα φρούτα και τα λαχανικά. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη και υψηλή αρτηριακή πίεση, πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους και να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όπως και να προτιμούν χυμούς πλούσιους σε λαχανικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ροχαλητό, αν λοιπόν είστε από αυτούς που ροχαλίζουν κατά τις βραδινές ώρες του ύπνου, τότε θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν πρέπει να τρώτε τηγανιτά, γαλακτοκομικά προϊόντα και να πίνετε αλκοόλ τις βραδινές ώρες.

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τη φυσική θεραπεία με το σπιτικό χυμό που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το ροχαλητό.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • 1/4 Λεμονιού
  • 2 Καρότα
  • 2 Μήλα

Διαδικασία:

Βάλτε όλα τα συστατικά στον αποχυμωτή και πάρτε το χυμός, πίνετε από το χυμό που μόλις φτιάξατε πριν πάτε για ύπνο, αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ένα ξεκούραστο και ευχάριστο ύπνο.

 

 votanonkipos 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.