Σήμερα Σάββατο βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός, ενώ σε κάποιες περιοχές ενδέχεται να υπάρξει ηλιοφάνεια.

Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν στην Αττική, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στέρεα, την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το κύριο χαρακτηριστικό της «Σοφία» θα είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης σαρώνουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η χιονοκάλυψη θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σήμερα.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

pagenews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.