Οι ερυθρόλευκοι ήταν σαρωτικοί και πήραν μεγάλη και εύκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 79-65. Απίστευτος ο Σέρβος που έκανε το πάρτι της χρονιάς με 18 πόντους και 18 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό και με τεράστια εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, πήρε πολύ μεγάλη και άνετη νίκη με 79-65. Ο Σέρβοες σέντερ των ερυθρόλευκων έκανε πάρτι και στις δύο ρακέτες και οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική επικράτηση, έχοντας 18 πόντους και 18 ριμπάουντ. Το ranking έγραψε 41 για τον κόκκινο σταρ της βραδιάς και ο «Μίλου» έγραψε ιστορία με την εμφάνιση του απέναντι στους πράσινους.

Ο Ολυμπιακός είχε βέβαια σε μεγάλη βραδιά δύο ακόμα παίκτες τον Στρέλνιεκς και τον Παπανικολάου, οι οποίοι βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα τους. Ο Λετονός πέτυχε 18 πόντους έχοντας πολύ καλά ποσοστά ενώ ο Παπανικολάου είχε 12 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν πλήρως και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να τους απειλήσει.

Η άμυνα των ερυθρόλευκων ήταν εντυπωσιακή καθώς ο Παναθηναϊκός σκόραρε με το… σταγονόμετρο, ενώ στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι περνούσαν συνεχώς την μπάλα στον Μιλουτίνοφ. Κανείς ψηλός των πράσινων δεν μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει τον εκστασιασμένος Σέρβο και ο Μιλουτίνοφ ήταν ο μεγάλος ηγέτης των ερυθρόλευκων στην βραδιά.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και έφτασε την διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους, αν και στο τέλος δύο τρίποντα του Καλάθη κι ένα του Αντετοκούνμπο μείωσαν την διαφορά για το τριφύλλι. Οι πειραιώτες κατάφεραν πάντως να καλύψουν την διαφορά με την οποία είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (13 πόντους) και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν το πάνω χέρι.

Ο Ολυμπιακός στήριξε πολλά πάνω στον Μιλουτίνοφ και στις δύο ρακέτες και δικαιώθηκε. Οφείλει όμως να σταθεί κάποιος και σε άλλα στοιχεία που παρουσίασε ο Μπλατ. Ο Αμερικανός κόουτς των ερυθρόλευκων είχε «διαβάσει» καλά τον Παναθηναϊκό, μπλόκαρε την δημιουργία του Καλάθη και από την στιγμή που Λοτζέσκι και Παπαπέτρου δεν μπορούσαν να σκοράρουν από την περιφέρεια, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του λιμανιού.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι ότι πέτυχε την δέκα νίκη του στην διοργάνωση (έχει ρεκόρ 10-6) ενώ από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 7-9.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-40, 79-65

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.