Μέλη διαφορετικών συμμοριών, και όχι αδέρφια, είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο Αλβανοί που απέδρασαν από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού το βράδυ της Τρίτης όπως διαπιστώθηκε από τις κάμερες των φυλακών. Η απόδραση έγινε αντιληπτή μόλις το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Λ.Π. και ο Ε. Π. είχαν συλληφθεί για κλοπές, αλλά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ο μεν στην Κέρκυρα για ληστείες κατ’ εξακολούθησιν και ο δε στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο.



Οι Αλβανοί κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να διαφύγουν χωρίς να το καταλάβει ουδείς από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ή τους εξωτερικούς φρουρούς.

ΠγάνÏÎ¶Î¿Ï ÏÎ·Ï Î±ÏÏδÏαÏÎ·Ï (Πηγή: ΠÏÏÏο Îέμα)
O γάντζος της απόδρασης (φωτό Πρώτο Θέμα)

Το σχόλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης, δέκα ώρες μετά την απόδραση των δυο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι διατάχθηκε καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό, προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11/12/2018, στις 19/12/2018 και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Το υπουργείο σχολιάζει ακόμα ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες’ ’Κασσάνδρες’’, η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

Από πίνακα που επισυνάπτει το υπουργείο, προκύπτει ότι το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις από τις φυλακές, έξι το 2012, από δύο κατά τα έτη 2009-2011, επίσης δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη απόδραση από κλειστού τύπου φυλακές, καθώς με το νόμο Παρασκευόπουλου τα κριτήρια αποφυλάκισης ήταν ελαστικότερα.

Σκληρή απάντηση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την απόδραση

Σκληρή απάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την απόδραση των δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού δίνει με δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απαντούν στα όσα αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για «Κασσάνδρες» σχετικά με την απόδραση και διερωτώνται γιατί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν δημοσιεύει τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατουμένων και τους ξυλοδαρμούς υπάλληλων από το 2015 και μετά.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου 

“Το άλλοθι των μικρόνοων: «Είχαν δοθεί εντολές»

Σχετικά με το σημερινό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε

«Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου επισημαίνουμε τα εξής:



Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφει εναντίων των βιαστών της.

Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…”

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.