Με την παράλληλη εκδήλωση “Κόλιαντα μπάμπουμ κόλιαντα κι εμένα μπάμπουμ κλούρα…” συμμετείχε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών Πίνδος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών  “Χριστούγεννα στην Αυλή των Βουνών” το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 23.12.2018.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου ξεκίνησαν τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα απο το χώρο της “Πίνδου” και διασχίζοντας τον πεζόδρομο παρακίνησαν παιδιά και ενηλίκους στο χώρο των εκδηλώσεων όπου στήθηκε ένα παραδοσιακό εργαστήρι στο οποίο είχαν τη χαρά να ζυμώσουν και να ψήσουν παραδοσιακές κουλούρες. Στην όλη διαδικασία σημαντική ήταν η βοήθεια του αρτοποιού κου Παναγιώτη Ζέρβα ο οποίος ζύμωσε μαζί μας και έψησε τις παραδοσιακές κουλούρες οι οποίες μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους.

Όση ώρα οι κουλούρες βρίσκονταν στο φούρνο μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε παραδοσιακά παιχνίδια, χορό και τραγούδι στη μικρή πλατεία δίνοντας έτσι ένα παραδοσιακό ηχόχρωμα στη γιορτή. Παράλληλα προσφέρθηκαν εδέσματα στο κοινό από τις κυρίες του συλλόγου μας.

Ως σύλλογος επιλέγουμε και επιμένουμε στη διαφύλαξη και διάδοση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα ήθη και τα έθιμα μας.



Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες μας και σας περιμένουμε στον ετήσιο χορό μας το Σάββατο 29.12.2018, 20.30 στο Ξενοδοχείο Μηλιώνης, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.