Μικρές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μια νύχτα με μπόλικο αλκοόλ

Όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή σε αυτή την κατάσταση: επιστρέφουμε από την βραδινή μας έξοδο με τα συνήθη συμπτώματα – ελαφρύ πονοκέφαλο, ζαλάδα, υπνηλία, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα…- και αντιλαμβανόμαστε ότι δύσκολα θα αποφύγουμε το πρωινό hangover.
Ακόμη κι αν την επομένη έχετε το πιο σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού της ζωής σας υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να «καμουφλάρετε» την ζαλάδα ή την αίσθηση εξάντλησης που έχετε.

Πριν πάτε στο κρεβάτι

Μπορεί να σας φαίνεται βουνό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, αλλά όσο ζαλισμένοι κι αν νιώθετε επιστρατεύστε όλες σας τις δυνάμεις για να το κάνετε. Θα φανούν σωτήριες για το επόμενο πρωινό.

  • Πιείτε τουλάχιστον τρία μεγάλα ποτήρια νερό. Καταρχήν θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποβάλει το αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας φρέσκια και δροσερή όψη το επόμενο πρωί.
  • Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα νύχτας. Αφού πλύνετε με άφθονο νερό το πρόσωπό σας χρησιμοποιήστε μια κρέμα ή καλύτερα μια μάσκα νύχτας. Αφήστε τη να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μια αναζωογονημένη επιδερμίδα χωρίς σημάδια αϋπνίας, κούρασης και αφυδάτωσης.
  • (Μόνο για γυναίκες) Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας. Όχι μόνο είναι καταστροφικό για το δέρμα σας καθώς δεν το αφήνετε να αναπνεύσει, αν παραμείνετε όλη νύχτα με το μακιγιάζ, αλλά και η όψη σας το πρωί να είναι θαμπή. Αντίθετα αν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό –ή ακόμη καλύτερα αν χρησιμοποιήσετε και κάποιο προϊόν καθαρισμού- το πρωί θα έχετε μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ίχνος… ξενυχτιού. Αν πάλι δεν έχετε το κουράγιο γι’ αυτό τότε απομακρύνετε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας με τα ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού.

Το επόμενο πρωί

Συνήθως είναι δύσκολο να κρύψουμε το hangover σε συνδυασμό με λίγες ώρες ύπνου. Ωστόσο, το μυστικό εδώ είναι να δείχνουμε ξεκούραστοι και λαμπεροί ακόμη κι αν δεν είμαστε. Δεδομένου ότι έχετε καθαρίσει και ενυδατώσει το πρόσωπό σας καλά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

(Για τις γυναίκες)

1.Ξεχάστε το μέικ απ με ματ υφή. Ένα κουρασμένο και αφυδατωμένο δέρμα, θα γίνει ακόμη πιο θαμπό με ένα τέτοιο προϊόν. Αντίθετα προτιμήστε μια ενυδατική κρέμα και ένα φον ντε τεν εμπλουτισμένο με λάδι που θα επαναφέρει την χαμένη λάμψη στην επιδερμίδα σας.

2.Μια μπρονζέ πούδρα ή ρουζ θα αποδειχθεί θησαυρός. Χρησιμοποιήστε τη για να φωτίσετε σημεία του προσώπου σας –μήλα, ζυγωματικά, κροτάφους-, αλλά προσοχή μην το παρακάνετε. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός φωτεινού προσώπου και όχι ενός ηλιοκαμένου.

3.Φωτίστε το βλέμμα σας, χωρίς να το «βαρύνετε». Ιδανικά αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ των ματιών και αρκεστείτε μόνο σε λίγη λευκή ιριδίζουσα σκιά την οποία θα απλώσετε στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

4.Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά. Τραβώντας τα μαλλιά σας πίσω και δένοντάς τα μια σφιχτή κοτσίδα, αφενός θα έχετε ένα mini-facelift, και αφετέρου ένα νεανικό λουκ που θα αποσπάσει το βλέμμα από την κουρασμένη επιδερμίδα.

5.Καταπολεμήστε το κοκκίνισμα των ματιών. Μπορεί κρύβετε τα ερεθισμένα από το ξενύχτι και το ποτό μάτια σας πίσω από τα μεγάλα γυαλιά, αλλά αν δεν είστε ροκ σταρ δεν δικαιολογείστε να τα φοράτε σε κλειστούς χώρους όπως το γραφείο. Γι’ αυτό βάζετε συχνά φυσιολογικό ορό ματιών. Εναλλακτικά στο φαρμακείο θα βρείτε κάποιο ειδικό για την περίπτωση κολλύριο.

(Για τους άντρες)

1.Ξυριστείτε ακόμη κι αν σας παίρνει να το κάνετε την επόμενη μέρα. Ένα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο έχει πάντα όψη φρεσκάδας και υγείας.

2.Απλώστε μια καλή υδατική κρέμα και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ για να χαλαρώσετε τους μύες του προσώπου. Κάντε το ίδιο και στα χέρια σας, αν δεν θέλετε να δείχνουν ξερά και αφυδατωμένα.

3.Μην παραλείψετε την κρέμα ματιών -την οποία καλό είναι να χρησιμοποιήσετε και το βράδυ πριν πέσετε στο κρεβάτι. Εναλλακτικά βάλτε δύο μεταλλικά κουτάλια σούπας στο ψυγείο και μόλις παγώσουν βάλτε τα στα μάτια σας. Είναι ένα τρικ αρκετά αναζωογονητικό για την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και κυρίως για τους μαύρους κύκλους.

4.Το ποτό αφυδατώνει τα χείλια, γι’ αυτό τρίψτε τα με μια παιδική οδοντόβουρτσα έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια βάλτε τους λίγο διάφανο βούτυρο κακάο ή βαζελίνη.

Σπιτικές συνταγές για να αντιμετωπίσετε το hangover

  • Λεμόνι: Ρίχνετε τον χυμό ενός λεμονιού σε ένα φλιτζάνι καφέ και το πίνετε –φυσικά χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα.
  • Κοτόσουπα: Όπως ακριβώς σας ανακουφίζει όταν είστε κρυωμένοι, το ίδιο ευεργετικά δρα και για το hangover. Επίσης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν πόνους στο στομάχι.
  • Μέλι: Από την ώρα που θα ξυπνήσετε το πρωί τρώτε δύο κουταλιές ανά μισή ώρα μέχρι να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.
  • Μήλα: Ένα με δύο μήλα στο πρωινό γεύμα θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να νιώσετε καλύτερα.
  • Μιλκσέικ: Χτυπήστε στο μπλέντερ τρεις μπανάνες, γάλα και δυο-τρεις κουταλιές μέλι. Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική συνταγή καθώς η μπανάνα θα μαλακώσει το στομάχι σας, το μέλι θα φέρει σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το γάλα θα σας χαλαρώσει και θα σας ανακουφίσει από τον στομαχόπονο.
  • Χυμό ντομάτας: Διαθέτει φρουκτόζη, ένα είδος σακχάρου που επιταχύνει τον μεταβολισμό του αλκοόλ στο σώμα μας.

Πριν πιείτε, θυμηθείτε:

Ως γνωστόν είναι πιο εύκολο να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύσουμε κάτι. Γι’ αυτό αν πρόκειται να βγείτε, να ξενυχτήσετε και να πιείτε λίγο παραπάνω θυμηθείτε τα παρακάτω:

  • Για να αποφύγετε –όσο αυτό είναι εφικτό- την ζαλάδα και τον στομαχόπονο του αλκοόλ, φάτε μια ώρα πριν ένα μεσαίο σακουλάκι πατατάκια ή ένα σάντουιτς με αρκετό σαλάμι και βούτυρο. Οι συγκεκριμένες τροφές απορροφούν κάποιες ποσότητες αλκοόλ, πριν αυτές πάνε στο αίμα.
  • Φροντίστε να πίνετε πάντα το ίδιο ποτό και αποφεύγετε τα ενδιάμεσα –διαφορετικά- σφηνάκια. Η μέθη προκύπτει πιο γρήγορα αν αναμείξετε πολλά διαφορετικά ποτά.
  • Πριν πιείτε το ποτό σας φάτε μερικά άψητα αμύγδαλα, τα οποία μειώνουν την πιθανότητα πονοκεφάλου. Οι αμερικάνοι προτιμούν το φιστικοβούτυρο, αλλά για εμάς η συγκεκριμένη γεύση δεν είναι ιδιαίτερα οικεία.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.