Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία στο βρετανικό

κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit θα προγραμματιστεί για την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, αντιμέτωπη με διαφαινόμενη ήττα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε αναβάλει την ψηφοφορία, προκαλώντας αντιδράσεις. «Πολλά μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση. Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα», είπε η Μέι.

Η δήλωσή της προκάλεσε την αντίδραση του Τζέρεμι Κόρμπιν. «Η Βουλή πρέπει να τελειώνει με τη ψηφοφορία και να προχωρήσει προκειμένου να εξετάσει τις ρεαλιστικές εναλλακτικές. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτήν την καθυστέρηση, εκτός του… ότι η πρωθυπουργός δεν έχει πλέον τη στήριξη της κυβέρνησής της», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Νωρίτερα, το κόμμα του είχε σχολιάσει ότι η Μέι ανακοίνωσε ημερομηνία για την ψηφοφορία μόνο επειδή οι Εργατικοί απείλησαν να καλέσουν σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της.

«Η πρωθυπουργός αναγκάστηκε να φέρει την πρόχειρη συμφωνία της πίσω στο κοινοβούλιο υπό την απειλή μια πρότασης δυσπιστίας εναντίον της. Δεν θα την αφήσουμε κυνικά να εξαντλήσει τον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσει τη λάθος επιλογή ανάμεσα στην πρόχειρη συμφωνία της και τη μη συμφωνία. Είναι ντροπή που έχει χαθεί ένας μήνας. Θα έπρεπε να ψηφίσουμε στις 11 Δεκεμβρίου και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες προσπάθειες να αποφευχθεί η απόδοση λογοδοσίας στο κοινοβούλιο», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ/ Reuters

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.