Ισχυρή έκρηξη βόμβας που συντάραξε την ευρύτερη περιοχή σημειώθηκε στις 02.35 της Δευτέρας στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο.

Προηγήθηκαν τηλεφωνήματα στον ANT1 και την ιστοσελίδα Zougla.gr με τα οποία άγνωστοι προειδοποίησαν για την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού στον ΣΚΑΪ.

Εδωσαν περιθώριο 45 λεπτών, αναφέροντας τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο άγνωστος καλούσε από αριθμό χωρίς απόκρυψη.

Για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε η αστυνομία και δυνάμεις της απέκλεισαν την περιοχή. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Πράγματι, ο μηχανισμός εξερράγη στον χρόνο που είχε προαναγγελθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, ακόμα και στις μεταλλικές μπάρες του οδοστρώματος.

Ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του σταθμού, ενώ οι περίοικοι τρομαγμένοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σάκκο, έξω από τον σταθμό, μεταξύ του τοιχίου και των καλλωπιστικών φυτών του πεζοδρομίου.



Επί τόπου βρίσκονται στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι αναζητούν στα υπολείμματα της βόμβας στοιχεία για τη συνδεσμολογία της αλλά και την ταυτότητα των δραστών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο και γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να ενημερωθούν για τη βομβιστική επίθεση.

«Η έκρηξη στον ΣΚΑΪ τραυματίζει τη δημοκρατία. Ευτυχώς, υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και αυτό οφείλεται στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό» δήλωσε η κα Γεροβασίλη.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.