Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Brexit: Το σχέδιο της Μέι πέθανε, λένε οι υπουργοί της -Ψάχνουν εναλλακτικές

16 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους Βρετανούς υπουργούς θεωρούν ότι το σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit πέθανε και συζητούν διαφορετικές επιλογές, μεταξύ των οποίων και δεύτερο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τους Times.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι ελπίζει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το σχέδιό της από τους Ευρωπαίους ηγέτες, παρότι το τελευταίο ταξίδι της στις Βρυξέλλες ήταν άκαρπο. Τώρα, είναι πιθανό η Μέι να βρεθεί αντιμέτωπη την ερχόμενη εβδομάδα με αντικρουόμενα αιτήματα από τους υπουργούς της.

Μια ομάδα υπουργών, μεταξύ των οποίων ο Αμπερ Ραντ, ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, τείνουν διστακτικά προς την υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αλλη ομάδα, στην οποία ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ, αντιτίθεται στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο πρώτος τάσσεται υπέρ μιας στενότερης, νορβηγικού τύπου, σχέσης με την ΕΕ μετά το Brexit.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι, ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, που προτίθενται να ρισκάρουν μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αναφέρουν οι Times.

Ενάντια στο σχέδιο της Μέι τάσσονται και πολλοί βουλευτές των Συντηρητικών, οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό η Βρετανία θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην τροχιά της ΕΕ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας της, οι εναλλακτικές θα είναι είτε «διαζύγιο» χωρίς συμφωνία, είτε να μην αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ/ Reuters

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, 2018 at 16:25 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply