Εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.




«Εθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, ενώ δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.




Ο Καμμένος είχε πει καιρό «καλό ταξίδι» στον Κουίκ

Η αποπομπή Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν μια προδιαγεγραμμένη απόφαση εδώ και καιρό. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, εξοργίστηκε σφόδρα με την στάση του υφυπουργού Εξωτερικών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία – καίτοι δεν είναι βουλευτής και δεν ψηφίζει – εμφανίζονταν θετικός. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος «πυροβόλησε» τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είχε δηλώσει τότε.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει από την κυβέρνηση στον Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ δεν έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, αφού βρίσκονταν στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.