Χιονια xioniΈντονη κακοκαιρία, βροχές και χιόνια αναμένονται να πλήξουν όλη τη χώρα, από νωρίς το πρωί.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν τοπικά βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, «από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα μας προσεγγίσει από τη δυτική Ελλάδα ένα »σύστημα» με νοτιάδες και νεφώσεις που θα είναι εφοδιασμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας. Αυτές οι νεφώσεις θα συναντήσουν τα ήδη παγωμένα εδάφη (λόγω εγκλωβισμού ψύχους από τις προηγούμενες ημέρες) της ηπειρωτικής Ελλάδας, και έτσι, αντί να βρέξει, αρχικά θα ξεκινήσει να χιονίζει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά στη συνέχεια τα επίπεδα παγοποίησης θα ανέβουν με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές να το γυρίσει σε βροχή».

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας της Πέμπτης θα είναι οι βροχές που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα βρέξει), οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τμήματα των Επτανήσων, της δυτικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αλλά και χιονοπτώσεις που σε κάποιες περιοχές θα κατέβουν αρκετά χαμηλά.



Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αλλά δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 6-7 μποφόρ με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Βροχές το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί μέσα στην Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει νέα κακοκαιριά με βροχές και καταιγίδες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά με θερμοκρασίες πιο ανεβασμένες σε σχέση με της Πέμπτης.

Οι βροχές την Παρασκευή θα περιοριστούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους σε βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρα ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα του νομού. Πάντως από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.