Το γάντι στην Αθήνα αλλά και στη Σόφια σήκωσε ο Ζόραν Ζάεφ επιμένοντας πως είναι «Μακεδόνας» και μιλά την «μακεδονική» γλώσσα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, υποστήριξε ότι κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνικότητα κάποιου, κάτι, που -όπως είπε σύμφωνα με το b92.net- είναι ευρωπαϊκή αξία που ο καθένας πρέπει να σέβεται.

«Είμαι Μακεδόνας, μιλάω μακεδονικά, αυτό είναι δικαίωμά μου, είναι ευρωπαϊκή αξία, περιμένω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες». «Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε την κοινή ιστορία και να συνεχίσουμε να συζητάμε στο πνεύμα της φιλίας, για να οικοδομήσουμε σχέσεις καλές γειτονίας» δήλωσε ο Ζάεφ, όπως μετέδωσε το Radio Free Europe.



Η απάντηση αυτή ήρθε σε σειρά επικρίσεων που δέχθηκε και από την Αθήνα αλλά ιδίως από τον αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας, ηγέτη του BMRO και υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «πρόκληση» την επίκληση Ζάεφ για «μακεδονική» γλώσσα.

«Οι Καρακάτσνοφ, Ζαχάριεφ και Μπορίσοφ είναι φίλοι του μακεδονικού λαού. Ήταν δικαίωμά μου να καταλήξω σε συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία η πΓΔΜ θα έχει ένα νέο όνομα και θα ονομαστεί Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είπε ο κ. Ζάεφ όπως μεταδίδει το b92.net.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.