Βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο κατέγραψαν ειδικά όργανα της αστυνομίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο δράσης του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, το οποίο εξαρθρώθηκε τα τελευταία 24ωρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, ένας κινέζος επιχειρηματίας μεταφέρει με την τσάντα του 100.000 ευρώ. Η τσάντα παραδίδεται σε τούρκο λαθρέμπορο, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Στο δεύτερο κομμάτι του βίντεο διακρίνεται το όχημα της σπείρας, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται δύο άτομα, που παραδίδουν τον χρυσό σε οδηγό τουριστικού λεωφορείου. Ο τελευταίος με τη σειρά του μεταφέρει τις ράβδους χρυσού στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή σε άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το OPEN φαίνονται οι συναλλαγές των «ντελιβεράδων» του κυκλώματος.

Δείτε τα βίντεο:



 

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ η σπείρα διέθετε κτήριο στα Εξάρχεια το οποίο στέγαζε χυτήριο, όπου οι δύο εγκληματικές οργανώσεις έλιωναν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις η «λεία» τους προέρχονταν από κλοπές και διαρρήξεις.

Το κτίσμα φαινόταν εγκαταλελειμμένο και το ρολό της εισόδου ήταν καλυμμένο με γκράφιτι.

Όμως καθημερινά γινόταν τήξη χρυσού από τρία άτομα, ενώ περιστασιακά εμφανιζόταν στον χώρο ο επικεφαλής ενός εκ των δύο συμμοριών, ένας Τούρκος συριακής καταγωγής.

Οι δύο οργανώσεις είχαν μάλιστα φροντίσει να νομιμοποιήσουν το κτήριο, ιδρύοντας επιχείρηση ονόματι Ελληνικά Χυτήρια ΑΕ, και είχαν ορίσει ωράριο λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 63 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατά σειρά από την Παρασκευή έως την Δευτέρα. Πρώτος θα απολογηθεί ο επικεφαλής της πρώτης συμμορίας, που είναι διάσημος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Η νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων γινόταν, σύμφωνα με την δικογραφία, μέσω της ανακατασκευής θαλαμηγών, εμπορίας ρολογιών σε ξενοδοχεία, κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ, ακόμα και μέσω πώλησης ρούχων.

 in 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.