Οι τιμές του αργού πετρελαίου ΒΡΕΝΤ, έχουν από την 1η Οκτωβρίου καθημερινά πτωτική πορεία αθροιζόμενη συνολικά σε ποσοστό 30% περίπου.

Η Ελλάδα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε στις 19/11/2018, σε σύγκριση με την μέση τιμή των κρατών της Ε.Ε,  είναι ακριβότερη στην  Αμόλυβδη Βενζίνη κατά 0,135€, στο Πετρέλαιο κίνησης κατά 0,037€ και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,214€

Η αιτία των υψηλών τιμών οφείλεται στην υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, με ότι αυτό συνεπάγεται στις τσέπες των Ελλήνων εξαθλιωμένων οικονομικά καταναλωτών.



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι η υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, δεν εξυπηρετεί την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης που τόσο έχουμε ανάγκη, δεν αυξάνει αποδεδειγμένα τα δημόσια έσοδα, είναι όμως το βασικό κίνητρο της ανεξέλεγκτης παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.

Εμείς καλούμε όλους όσους επικαλούνται κατά την λήψη των αποφάσεων τους ως προϋπόθεση, την κοινωνική τους ευαισθησία, να προχωρήσουν άμεσα στην μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και να την επιβεβαιώσουν εμπράκτως ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι κοινωνικά ευαίσθητοι, ας εισηγηθούν επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης των καυσίμων να επιβαρύνεται και με Φ.Π.Α 24%.    

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.