Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα, Δευτέρα, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.

Βαθμιαία θα είναι η εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι απο το απόγευμα και από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: απο 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων κατά τόπους από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 εως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο απο το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπολοιπα θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης με εκ νέου βροχές απο το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τα νοτια 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμους Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμους χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Κρήτη πιθανώς κατα τοπους θα ειναι ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση απο το απογευμα στις Κυκλάδες και απο το βράδυ στην Κρήτη.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικού; νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 εως 20 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποιες αρχικά στα νησια του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκανησα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βραδυ.
Άνεμοι: στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στρεφομενοι απο το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νησια του ανατολικου Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και προσκαιρα τοπικα 8 μποφορ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 14 εως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμους χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχες και κυριως τις πρωινές ωρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτιωση απο το απογευμα με εκ νέου τοπικές βροχές τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι απο το απογευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βραδυ.
Θερμοκρασία: από 12 εως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχες και τις πρωινες ώρες μεμονωμενες καταιγιδες, με ύφεση των φαινομενων απο το μεσημερι.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ.
Θερμοκρασία: απο 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.