Η πόλη αντιμέτωπη με την ιστορία της

Στις 19 Φεβρουαρίου 1925 η Φιλαρμονική του Ορφέα με την υπ. αριθμ. 47 απόφαση του Πρωτοδικείου Γρεβενών αναγνωρίζεται ως σωματείο με την επωνυμία Φιλαρμονική Εταιρεία Γρεβενών «Ο Ορφεύς».

Ως πρώτη ημερομηνία εμφανίσεώς της αναφέρεται η 20ή Αυγούστου 1926 με πρώτο έργο εκτέλεσης τον θούριο «Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά».

Σήμερα, τόσες δεκαετίες μετά, η πόλη μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με την ιστορία της.

Αναζητώντας μονοπάτια πολιτισμού και απαντώντας σε συγκεκριμένες ανάγκες και ελλείψεις του αστικού τοπίου, οραματιζόμαστε τον «Ορφέα» του 21ου αιώνα.

Η ίδρυση μιας καινούργιας φιλαρμονικής είναι επιτακτική και πρέπει να ανασυρθεί από τα απωθημένα όνειρα των πολιτών, για το παρόν και μέλλον της πόλης που αγωνίζεται να ζήσει.

Είμαστε εδώ, «εντός των τειχών», και θα επιδιώξουμε να ανασύρουμε από τη λήθη κάτι που αναντίρρητα έχει δηλωθεί επανειλημμένα, την παρουσία του «Ορφέα» σε σημαντικά γεγονότα της πόλης.

Είμαστε εδώ αναζητώντας τη συγκολλητική ουσία μιας καινούργιας συμπόρευσης,  επιδιώκοντας μεγαλόφωνα τη στήριξη αυτής της συλλογικής ομορφιάς, αυτής της νέας αρχής και προσπάθειας για την ίδρυση-στελέχωση και πορεία του συλλόγου «Φίλων Φιλαρμονικής του Ορφέα».

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Μιχάλης Κοκκινάκης

Σωκράτης Κουρέλας

Βαγγέλης Νικόπουλος

Μενέλαος Παπαϊωάννου

Μιλτιάδης Τέγος Υπεύθυνος Επικοινωνίας τηλ.6947379928

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.