Σύμφωνα με την έναρξη της υλοποίησης μέσω ΕΛ.Γ.Α. του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2017» που αφορά τα «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλους, κατολίσθηση, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, διακυμάνσεις θερμοκρασίας, ξηρασία, παγετός, υπερβολικές βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017», εντάχθηκαν σε αυτό ως επιλέξιμες ενίσχυσης:



Α. Ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένα προϊόντα

Β. Ζημιές απώλειας παραγωγής από δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Προέκυψε εκ του αποτελέσματος ότι οι παραγωγοί σιτηρών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών οι οποίοι βίωσαν εκτεταμένη ξηρασία κατά την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο της Άνοιξης, που οδήγησε σε μειωμένη παραγωγή και υποβάθμιση του τελικού προϊόντος, δεν είναι τελικά δικαιούχοι αποζημίωσης σε αναντιστοιχία, κατά τη δική μας εκτίμηση, με τις διατάξεις του ΦΕΚ 4562/Β/2016.

Παρακαλούμε τις αρμοδιες αρχες να μας ενημερώσουν για τους λόγους για τους οποίους οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών δεν εντάχθηκαν στις αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (όμορη περιοχή) αντιμετώπισαν αντίστοιχα, αν όχι πιο ήπιας έντασης προβλήματα και εντάχθηκαν κανονικά.

Είμαστε αισιόδοξοι για την ομαλή εξέλιξη του θέματος που προέκυψε και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Παυλίδης Χρυσόστομος (Πρόεδρος Α.Σ. Γρεβενών)

Φωλίνας Αθανάσιος (Προϊστάμενος Τμήματος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.