Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφιος διάδοχος του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για τις συντάξεις:
Για την μη περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα είπε ότι «πρέπει να το δούμε ακόμη λεπτομερώς, το πώς ταιριάζει με τους οικονομικούς αριθμούς και με τον ελληνικό προϋπολογισμό. Οι συζητήσεις γι’ αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη».

Για την ιταλική κρίση:

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο κάλεσε ακόμα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πει στην Ιταλία «ανοιχτά και ειλικρινά ότι οι επιτυχίες της νότιας Ευρώπης κινδυνεύουν από την ιταλική στάση».

Για τον Αλέξη Τσίπρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας «έζησε πολλές μεταστροφές στην κυβερνητική του θητεία, αλλά στο τέλος ήταν και ένας αξιόπιστος εταίρος. Και αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, ότι στο τέλος υλοποίησε και εφάρμοσε το πρόγραμμα. Θα έβλεπα τον Έλληνα πρωθυπουργό ως κάποιον ο οποίος πέρασε από πολλές συγχύσεις και παρουσίασε στους ψηφοφόρους του πολλές αναλήθειες, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός και ο οποίος όταν ήρθε στην εξουσία δεν είδε κάποια άλλη εναλλακτική από την εταιρικότητα, από το να ενεργήσει από κοινού και να εφαρμόσει την εταιρικότητα με τα κράτη-μέλη του ευρώ».

Για την Ελλάδα και τις εκλογές:
Ο Α.Τσίπρας βάδισε έναν δύσκολο δρόμο, για να το πω προσεκτικά-, αλλά τώρα τουλάχιστον η χώρα έχει βγει από το πρόγραμμα και πορεύεται αυτόνομα. Και εκεί με μια νέα κυβέρνηση -οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή των επόμενο χρόνο στην Ελλάδα- μπορεί να δημιουργηθεί προοπτική για το μέλλον, ανανέωση, θετικό επενδυτικό κλίμα. Πιστεύω ότι μόνο με την αισιοδοξία θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τους ανθρώπους».

Για την διαμάχη Βορρά και Νότου:
Ο Γερμανός χριστιανοκοινωνιστής (CSU) τόνισε ακόμη ότι το παράδειγμα της νότιας Ευρώπης και της διαμάχης «Βορρά-Νότου» πρέπει να μας καταστήσει σαφές ότι πρέπει να βλέπουμε τα προβλήματα του άλλου. «Το μάθημα το οποίο οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Φινλανδοί πρέπει να πάρουν από την κρίση του ευρώ είναι ότι πρέπει να βλέπουμε να προβλήματα των άλλων. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμη υψηλή ανεργία των νέων. Και αυτό δεν πρέπει να αφήνει Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς αδιάφορους, το να μην έχει δηλαδή προοπτική για το μέλλον η νέα γενιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ και χαιρέτισε την συμφωνία για το πρόγραμμα επενδύσεων μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας, η οποία ήλθε με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.