ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  10.30 ΠΜ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ

Το Ν Τ Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να πάρουν μαζικά μέρος  στην απεργία 14 Νοέμβρη απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης  που συνεχίζει την αντιλαϊκή της πολιτική , τη φοροληστεία , τις περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία.

Η έξοδος από τα μνημόνια και ή επιστροφή στην «κανονικότητα» , θα είναι εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων , αφού  κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060.



Ήρθε η ώρα να βγούμε εμείς στο προσκήνιο!

Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε συντονισμένο αγώνα, να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα δικά μας προβλήματα να βάλουμε  «μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

Η συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Τσακαλώτο αποδείχτηκε αδειανό πουκάμισο και έτσι θα παραμένει αν δεν οργανώσουμε τον αγώνα μας από τα κάτω.

  1. Για τα Β.Α.Ε. και επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας δήλωσε ότι το συνολικό ποσό του Προϋπολογισμού για το επίδομα δε θα μειωθεί. Θα περικοπεί όμως από κάποιες κατηγορίες και θα δοθεί σε άλλες, χωρίς να τις προσδιορίσει. Μοίρασμα της φτώχειας μας δηλαδή.
  2. Για τον 13ο και 14ο μισθό – Αύξηση στους μισθούς του Δημοσίου, απέκλεισε εντελώς κάθε αύξηση στους μισθούς, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων. Δε θα ξεπαγώσει η διετία ’16 – ’17 την ώρα που 5% μόνο είναι οι φορολογία των επιχειρηματιών και 4 δις κάθε χρόνο δίνουμε στο ΝΑΤΟ.
  3. Για το Συνταξιοδοτικό Δ.Υ. δήλωσε πως οι περικοπές που γίνονται για τους νέους ασφαλισμένους από 13-05-16 θα συνεχίσουν. Αυτό που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα είναι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων και το δούλεμα καλά κρατεί.
  4. Για το Αφορολόγητο: «Η μείωση του αφορολόγητου από τα 8.500 στα 5.500 Ευρώ είναι μέτρο ψηφισμένο μεν και θα ισχύσει από 01-01-20, αλλά θα γίνει διαπραγμάτευση ως τότε με την Τρόικα, για να μη μειωθεί. Κατά τα άλλα μεταμνημονιακή εποχή.
  5. Προσλήψεις στο Δημόσιο: Θεωρεί σημαντική επιτυχία το 1:1 (μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση) και επανέλαβε ότι το 2019 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και 3.000 στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Για τις λοιπές 10.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην Παιδεία, για το ’20 και ’21, δήλωσε πως δεν μπορεί να τις νομοθετήσει, ενώ ο Γαβρόγλου έλεγε θα προνομοθετήσει.
  6. Επιτόκια στεγαστικών δανείων: Θα συζητήσει σύντομα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το θέμα και ζήσε Μάη μου …

Στις 14 Νοέμβριου απεργουμε και διεκδικουμε:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κάλυψη όλων των απωλειών. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς Λαϊκής κατανάλωσης.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση και όλων των προηγούμενων νόμων. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Όχι στην αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων.
  7. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  8. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.




ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 ΠΜ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.