Είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή, αξιοποιεί λαχανικά της εποχής.

Υλικά

  • 4-5 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκα μυρωδικά -Δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 300 γραμμάρια λαχανάκια βρυξελλών
  • 1 μήλο Fuji
  • 4-5 φετούλες μπέηκον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μια ειδική σακούλα τοποθετήστε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αρωματικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι -Κλείστε καλά, κινείστε λίγο
  • Κόψτε σε κομμάτια τα λαχανικά -Σε μια άλλη σακούλα τροφίμων ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όλα τα λαχανανικά, αλάτι και πιπέρι
  • Μετά από λίγο ρίξτε τα λαχανικά σε ταψάκι, από πάνω το κοτόπουλο και το μπέηκον σε κομμάτια

  • Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό
  • Ψήστε για 35-40 λεπτά, προσθέστε νερό αν θέλετε περισσότερη σος

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.