Εντυπωσιακά είναι τα όσα  καταγράφονται για τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην ετήσια έκθεση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών για την αγορά εργασίας που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.



“Όπως φαίνεται τον υψηλότερο δυναμισμό παρουσιάζουν κατά σειρά οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι Πωλητές σε καταστήματα, οι Σερβιτόροι εν γένει και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων. Συγκεκριμένα, στην κλίμακα αξιολόγησης δυναμισμού 1-10, οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων αξιολογούνται με 10, οι Πωλητές σε καταστήματα με 9, οι Σερβιτόροι εν γένει με 8 και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων με 8” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ενώ προστίθεται: “Στο μέσο δυναμισμό ισοψηφούν με βαθμό αξιολόγησης 6 οι Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου, οι Παιδοκόμοι και βοηθοί δασκάλων και οι Εργάτες μεταποίησης. Τέλος, στα επαγγέλματα χαμηλού δυναμισμού καταγράφεται ο μεγαλύτερος επαγγελμάτων, όπου τα περισσότερα βαθμολογούνται με 3 και 2, ενώ μόνο οι Καλλιεργητές προσανατολισμένοι στην αγορά αξιολογούνται με 1”.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Αναφορικά με τον δυναμισμό των κλάδων στην έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Οπως φαίνεται βάσει της κλίμακας αξιολόγησης δυναμισμού 1-10, τον υψηλότερο δυναμισμό εμφανίζει ο κλάδος Δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης με βαθμολογία 10. Στους κλάδους μέσου δυναμισμού εμφανίζονται κατά σειρά οι Πολυετείς καλλιέργειες με 9, τα Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα με 8 και το Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα με 6 και οι Αθλητικές δραστηριότητες με 6”.

Δείτε τον πίνακα:

Δείτε όλη την έκθεση εδώ


thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.