Μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι 18 ύποπτοι για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι θα δικαστούν στη Σαουδική Αραβία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Όσον αφορά στο ζήτημα της έκδοσής τους, τα άτομα αυτά είναι Σαουδαραβικής υπηκοότητας. Κρατούνται στη Σαουδική Αραβία, η έρευνα γίνεται εδώ και στη Σαουδική Αραβία θα δικαστούν», είπε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ ένα 24ωρο αφότου ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να εκδοθούν στην Τουρκία.

Αφού δήλωνε επί τρεις εβδομάδες άγνοια για την τύχη του αρθρογράφου της Washington Post, το Ριάντ παραδέχθηκε ότι η δολοφονία του ήταν «προμελετημένη», αλλά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του πανίσχυρου πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Σαουαράβας Υπ Εξ χαρακτήρισε «υστερική» την παγκόσμια κατακραυγή εις βάρος της χώρας του για την υπόθεση και κάλεσε το κοινό να περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας προτού ρίξει το φταίξιμο στην ηγεσία της.

«Αυτό το θέμα έχει καταντήσει υστερικό», είπε ο Τζουμπέιρ. «Θεωρώ ότι έχουν ήδη ρίξει το φταίξιμο στη Σαουδική Αραβία με βεβαιότητα προτού ολοκληρωθεί η έρευνα. Θα το ξεπεράσουμε. Θα μάθουμε την αλήθεια. Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Και θα ενεργοποιήσουμε μηχανισμούς για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η έρευνα θα πάρει χρόνο.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.