Κατά την παρουσίαση του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής την 24η Οκτωβρίου και στην αρχή της ομιλίας του, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι: «όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις από το 15 και μετά φτάσαμε στο 70 % μείον σε σύγκριση με το 2010».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έκφραση αυτή του Δημάρχου δεν ήταν σκόπιμη, αλλά εν τη ρύμη του λόγου αναφέρθηκε το έτος 2015.

Είναι γνωστό σε όλους πως ήδη το 2012 οι περικοπές των τακτικών χρηματοδοτήσεων των Δήμων και οι πόροι υλοποίησης τεχνικών έργων , ήταν ήδη μειωμένοι κατά 55- 60 % και ακολούθησαν μικρές μειώσεις τα επόμενα τρία χρόνια.



Στον αντίποδα από το 2015 και μετά η πρώτη κίνηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εξασφαλίσει, αυτή η ήδη μειωμένη χρηματοδότηση να διοχετεύεται με σταθερούς ρυθμούς προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες, διότι μέχρι τότε δεν γνώριζαν ούτε πότε ούτε πόσα χρήματα θα κατανεμηθούν. Ακολούθησαν οι προϋπολογισμοί του 2017 και του 2018 όπου από την σταθεροποίηση περάσαμε στην μικρή αύξηση των ΚΑΠ. Ταυτόχρονα τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και Φιλόδημος II, έτρεξαν με γοργούς ρυθμούς, χρηματοδοτώντας έργα αναγκαία, ενώ υπήρξαν και έκτακτες χρηματοδοτήσεις ιδιαίτερα στο Δήμο Γρεβενών για την αντιμετώπιση ζημιών από ακραία φαινόμενα.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.