Για αστήριχτους και αναληθείς ισχυρισμούς κάνουν λόγο τα Σκόπια, απαντώντας στη Μόσχα στις καταγγελίες για εκβιασμούς και δωροδοκίες βουλευτών, σχετικά με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για «σαφή τάση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” και τους πολίτες της».

«Οι βουλευτές σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό οι Ρώσοι φίλοι μας», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον «κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει καθένας το μέλλον του».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.