Το όνομα της χώρας δεν αλλάζει, συμπληρώνεται… Αυτό δήλωσε εχθές ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στο κοινοβούλιο στην συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να προηγηθουν για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ απάντησε έτσι, στις δηλώσεις του βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος VMRO Κρίστο Γιοβανόφσκι, που ζήτησε οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στα Σκόπια να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το μέλλον της χώρας.

Πάντα υπερασπίστηκα τον διάλογο, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός οπως αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, και την ανάγκη να βρεθούν λύσεις μέσω του διαλόγου. Υπάρχουν μεγάλες διαιρέσεις στην «Μακεδονία» πρόσθεσε και ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να ασκήσω πίεση σε θεσμούς η σε δικαστήρια. Σχετικά με το ονοματολογικό και την συμφωνία με την Ελλάδα, αποφασίσαμε να ζητήσουμε εξουσιοδότηση και να ρωτήσουμε τον λαό. Οι πολίτες που αποφάσισαν ψήφισαν στο δημοψήφισμα, οι πολίτες που δεν αποφάσισαν, προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι. Η «Μακεδονία» πρέπει να πάρει τις επόμενες αποφάσεις της.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί πιέσεων σε θεσμούς και δικαστήρια ερμηνεύονται ως απάντηση στις δηλώσεις του πρώην υπουργού του VMRO Μιλοσόσκι, οτι περίπου 15 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού κόμματος, έχουν λάβει κλήση από το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα για διαφορετικές υποθέσεις, μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Ο Μιλοσόσκι υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δείχνει ότι ο θεσμός του Ειδικού Εισαγγελέα είναι πολιτικός και ότι οι κλητεύσεις έχουν στόχο να εξαναγκάσουν κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν ενάντια στη θέληση του λαού στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.