Πρόκειται για τις δικές μας πατάτες με αυγά, αλλά σε παχύ στρώμα, σαν πίτα. Οι Ισπανοί την αγαπούν πολύ.

Η τορτίγια τρώγεται και κρύα και μπαίνει και μέσα σε σάντουιτς.

Για 6 άτομα:

  • 500 ml ηλιέλαιο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες
  • 8 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Φωτογραφία: Shutterstock

Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση:

  • Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε τις πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.
  • Αλατίστε και βάλτε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Χτυπήστε πολύ καλά τα αυγά με μια πρέζα αλάτι για 1 λεπτό. Ρίξτε τις πατάτες στο μπολ με τα αυγά.
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίξτε τα αυγά και τις πατάτες, κουνώντας κάθε τόσο το τηγάνι, ώστε να πηγαίνει κι άλλο αυγό στο κάτω μέρος, μέχρι να ψηθεί καλά. Αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο και τηγανίστε και την άλλη πλευρά.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.