Σε χαλεπούς και πονηρούς καιρούς για την Μακεδονία μας, εορτάστηκε με την προσήκουσα τιμή η Απελευθέρωση της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό το Σάββατο 13 Οκτωβρίου αλλά και ο Μακεδονικός Αγώνας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Με την τέλεση Θείων Λειτουργιών αλλά και επίσημες δοξολογίες ο πιστός λαός, κατά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Θεό αλλά και να θυμηθεί όλους όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας, όπως και ο Εθνοϊερομάρτυρας Αιμιλιανός Γρεβενών. Κάτι που τονίστηκε ιδιαίτερα εφέτος με τα τελευταία λόγια του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά πως: «… Αξίζει να πεθαίνει κανείς για την Μακεδονία και την Ελλάδα»,  μια φράση που εισόδευε την συμμετοχή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών και των παιδιών αυτής στην επίσημη παρέλαση της πόλης. Συμμετοχή που γι’ αυτόν τον λόγο ιδιαιτέρως συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.